A nagy közgyűlési pizza botrány

Az evés fontos dolog, legalább is a szombathelyi közgyűlés szerint. A Fidesz például egyszerűen hazament a zárt ülésről, ahogy mondták: zavarta őket, hogy a szünetben a szocik pizzát esznek…

Mint már beszámoltunk róla, elmaradt a csütörtöki közgyűlés zárt ülése és a személyi döntések Szombathelyen. A Fidesz frakció egyszerűen hazament A Fidesz egyszerűen hazament a zárt ülésről - Közgyűlés Szombathelyen 2010. May 27. 13:06 .

Ez az „egyszerűen hazamegyünk” furcsa. Jött is hamarosan egy magyarázat. Marton Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón az nyilatkozta, hogy a zárt ülés előtt a polgármester mondvacsinált okok miatt szünetet rendelt el, Czeglédy alpolgármester meg egy pizzával mászkált a folyosón. Ez a komolytalanság annyira felháborította az új többséget, hogy tiltakozásul hazamentek. „Legközelebb másként oldják meg a vacsoráztatást, ne az ülést szakítsák félbe” – nyilatkozta Marton a Vas Népe hasábjain.

Ez érthető. Én is dühös lennék, ha pizzával az orrom előtt rohangálnának, és nem kínálnának meg belőle. Ha nem lennék komoly politikus, még az elgáncsolással is próbálkoznék. Mialatt Czeglédy az egyensúlyáért küzd, én kikapnám a kezéből a pizzát, kirohannék a Városháza erkélyére és gyorsan betömném azt. Profik ezt már óvodás korban megtanulják.

Már teljesen elégedett voltam magammal, amikor eszembe jutott, volt már fordítva is, amikor egy októberi közgyűlés szünetében a Fidesz rendelt pizzát, hogy idézzük magunkat:

“Háromnegyed tíz körül járt az idő, Marton és Molnár láthatóan nem szívesen ment az értekezletre, a fideszesek közben pizzát rendeltek. Fél óra múlva megjött a pizza, és megjöttek a frakcióvezetők is, folytatódhatott az ülés.”

A kérdés, hogy akkor voltak-e olyan udvariasak, hogy megkínálják a szociknak? Sajnos ezt elfelejtette leírni tudósítónk. Ám két dolog tuti: a szocik nem mentek haza a közgyűlésről a jobboldal pizzázása ellenére – mégiscsak kaphattak valamit – és a szombathelyi politikusok szeretik a pizzát.

Vasárnap délután jött az újabb fordulat. Oroszváry Péter sajtóközleménye. E szerint a Fidesz nem is a pizzaügy miatt távozott az intézményvezetők megválasztása előtt a közgyűlésről, hanem azért, mert nem volt meg a többsége. Egyébként pedig:

“Marton a csütörtöki közgyűlés, egy órakor kezdődött ülésére egy zacskóval érkezett, majd a zacskóból szendvicsek kerültek elő az asztalán. Két felszólalása között Marton látványos pikniket rendezett – ebédlőnek nézve a városháza nagytermét - amin meg sem lepődött már senki, hiszen viselkedésével már többször bizonyította a gyermekszoba hiányát.„

Galériánkban is jól látható az ülés közben jóízűen szendvicsező Marton. Tekintsék meg.

Közben kollégám rájött a dolgok lényegére. Íme Maslow szükségletpiramisa. Mi a legfontosabb, az alap az emberiség életében? Hát a fiziológiai szükségletek kielégítése. (Levegő, víz. étel, alvás, biztonságérzet, sex) Ha ez nincs meg, minden más háttérbe szorul, főleg az önmegvalósítás. Mi meg mit kezdenénk önmegvalósítás nélküli politikusokkal?

Maslow szükségletpiramisa

És ha innen nézzük, mennyivel jobb, hogy Marton Zsolt megállt a szendvicsevésnél a nyílt ülésen, és nem ment végig az összes fiziológiai szükséglet kielégítésén…

Mi pedig szombathelyiek, ha azt akarjuk, hogy politikusaink dolgozzanak, bizony, etessük őket. Javaslom tízórai-, ebéd- és vacsoracsomag kiosztását az egész testületnek. Csak az ovis táskájukat ne felejtsék otthon, amibe az egészet betehetik….

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet