Kiírták a közbeszerzési pályázatot a Szombathely - Kőszeg vasútvonal felújítására

Április 9-ig lehet ajánlatot tenni.

A Szombathely és Kőszeg közötti vasútvonal korszerűsítésének kivitelezésére írt ki közbeszerzést a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. A pályázati kiírás az uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg.

A vasútvonal felújításáról egy hónapja írtunk Új állomások és utastájékoztatás: Idén gatyába rázzák a Szombathely-Kőszeg vasútvonalat 2020. January 15. 07:01 , a tervek szerint az idei év közepétől megkezdődhet a kivitelezés: ennek részeként megépül Kőszegen az intermodális csomópont: felújítják az állomás épületét, és korszerű, közös, a vasút és az autóbuszos közlekedést is kiszolgáló peron készül.

A Szombathely-Kőszeg vasútvonalon elvégzik a szükséges pályavasúti munkálatokat, emellett hét megállóhelyen magasperonok épülnek, új peronbútorzattal, esőbeállókkal és térvilágítással.

A munkálatok részeként korszerűbb lesz a vizuális utastájékoztatás is a 18 kilométeres szakaszon - tudtuk meg akkor.

GYSEV

Az közbeszerzési pályázaton ajánlatot április 9-ig lehet tenni, ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben vasútépítésből és/vagy vágányépítésből és/vagy felújításból legalább nettó 1 milliárd forint árbevétele származott.

A becsült ellenértéket nem közölte a közbeszerzési értesítő, a munkát 15 hónap alatt kell elvégezni. A felújítást az Európai Unió fizeti.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet