Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Dudás József utca

Festői környék lehetne, csak kellene hozzá egy kis aszfalt.

Eláruljuk, hogy egy Excel-táblázatba kezdtük gyűjteni a jelöléseket, amelyeket olvasóink a legrosszabb állapotban levő utcák sorozatunkra neveztek.

Ezek között van a Dudás József utca is, amely nincs ugyan frekventált helyen, mindössze egyetlen szavazatot kapott eddig, de mégiscsak jelképes értékű.

A Dudás utca – bizonyára kevesen tudják – a Jáki út első szakaszáról nyílik, nem messze a Savaria Plazától.

Szombathely legrosszabb állapotú utcái: Dudás József utca
Festői utca lenne - Így csak szomorú
Kiss Tamás

Nem híres semmiről, nem is lakják sokan, de minden bizonnyal jó itt élni, mert közel van a városközponthoz, meg nem is, jól megközelíthető autóval, mégis alig van forgalom.

Az utca túlsó végén a szalézi rend patinás művelődési háza egészíti ki a látványt. A környéket akár festőinek is nevezhetnénk, ha lenne szörnyű állapotban az a fránya aszfalt.

Hogy mikor volt itt utoljára útfelújítás, azt még saccolni sem merjük, most már azt is nehéz megállapítani, hogy hol végződik maga az úttest.

Szombathely legrosszabb állapotú utcái: Dudás József utca
Kattintson a képre a galériához!
Kiss Tamás

Az utca egyik oldalán már készült új járda, de mivel szegélykőre már nem jutott pénz (energia, figyelem stb.), így a végeredmény meglehetősen kétesre sikeredett.

A túlsó oldalon láthatóan a magukra hagyott lakók maguk oldották meg ezt a problémát, mindenki úgy, ahogy tudta.

A végeredmény meg olyan, amilyen.

Még korábban elmondtuk, hogy ennek a sorozatnak az a célja, hogy nyomást gyakoroljunk a döntéshozókra.

Úgy tűnik, a figyelmet már sikerült felkeltenünk.

A pénteki podcastunk vendége ugyanis Horváth Soma szombathelyi alpolgármester lesz, aki elmondja a városvezetés utcafelújításokkal kapcsolatos álláspontját. A tervek szerint 3 órakor kezdünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video