Holnaptól elkezdik a postaládákba dobni a szombathelyi szájmaszkokat

Most borítékolják őket.

Lassan már egy hónappal ezelőtt számolt be lapunk is Nincs szájmaszk a szombathelyi patikákban, ne is keressék egyelőre! 2020. February 27. 17:28 arról, hogy nincsenek szájmaszkok a szombathelyi patikákban, és egyelőre ne is keressék, ugyanis az egész országban készlethiány van a hirtelen megnövekedett kereslet miatt. Akkor Gulyás Gergely miniszter azt mondta, 1 millió 200 ezer szájmaszk rendelkezésre áll, ezeknek a gyógyszertárakba eljuttatásáról gondoskodnak, valamint napi 25 ezer maszkot készítenek.

A szájmaszk-mizéria pedig azóta is tart, folyamatos a hiány nemcsak Magyarországon, hanem szinte az egész világon. Szombathely polgármestere, Nemény András még múlt csütörtökön jelentette be egy Facebook-videóban, Videó: Újabb rendkívüli bejelentéseket tett Nemény András 2020. March 19. 17:04 hogy a szombathelyi szükséghelyzet orvoslására 100 ezer szájmaszkot rendelt, amiből minden család kettőt kaphat.

A polgármester a Nyugat.hu hétfői podcastjában „Az információhiány pusztító tud lenni” - Nemény András a koronavírus elleni harc szombathelyi frontvonaláról 2020. March 23. 15:13 egyébként elárulta, hogy a szombathelyi önkormányzat még a nagyon korai időszakban rendelt 25 ezer sebészi maszkot, mely abban segít, hogy ne fertőzzünk meg másokat. Így a hivatal munkatársainak és a szociális szférában dolgozóknak, köztük az orvosoknak és az önkénteseknek is van ilyen maszkjuk, de az önkormányzat munkatársai azon vannak, hogy mindenkinek jusson Szombathelyen.

Ilyen sebészi maszkokat gyártanak például a szombathelyi STYL Ruhagyárban is, Megkezdte a STYL a védőmaszkok kiszállítását a szombathelyi egészségügyi intézményekbe 2020. March 18. 22:18 melyeket – ahogy azt lapunk is megírta Színészek, könyvtárosok csomagolják a szombathelyieknek szánt szombathelyi maszkokat 2020. March 21. 13:08 – az önkormányzat szociális osztályának dolgozói, a bezárt Weöres Sándor Színház színészei, a Savaria Szinfónikus zenekar tagjai és a Berzsenyi Dániel Könyvtár dolgozói, sőt, információink szerint politikusok is csomagolnak.

Most pedig az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán is örömhírrel számoltak be. Feltöltöttek ugyanis egy összevágott fotót, melyen a hivatal több munkatársa szerepel, amint épp a vadiúj szájmaszkokat borítékolják, hogy minél hamarabb eljuttathassák őket a szombathelyi családokhoz.

„Folyik a gyártás, párhuzamosan a csomagolás, utána berakjuk egy borítékba, amibe szeretnénk még egyéb hasznos információkat is rakni – telefonszámokat arra az esetre, hogy kit kell keresni, ha gyógyszer hiányzik vagy ellátás kell mondjuk az idősebbeknek. Ezt az önkormányzat munkatársai becsomagolják, meg még egyéb önkéntesek, akiket bevonunk. És utána a szerdai naptól lesz folyamatosan terjesztve. Tehát minden nap visszük ki, reményeim szerint vasárnap végigérünk az egész városon. Önkéntesek fogják terjeszteni, felosztva, utcatérképpel” – mondta Nemény András podcastunkban.

„A hivatal munkatársai megkezdték a maszkok borítékolását. Gőzerővel dolgozunk azért, hogy a csomagok minél előbb megérkezzenek minden szombathelyi háztartásba” – írták a Szombathely MJV Facebook-oldalára.

Az ígéretek szerint a maszkok holnaptól kerülnek a postaládákba, és vasárnapig minden szombathelyi háztartásba eljutnak.

Ma reggel egy kínai repülőgép landolt landolt Budapesten, Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86 lélegeztetőgép érkezett Kínából 2020. March 24. 09:07 amely többek között 3 millió maszkot hozott az országba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely