Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Holnaptól elkezdik a postaládákba dobni a szombathelyi szájmaszkokat

Most borítékolják őket.

Lassan már egy hónappal ezelőtt számolt be lapunk is Nincs szájmaszk a szombathelyi patikákban, ne is keressék egyelőre! 2020. February 27. 17:28 arról, hogy nincsenek szájmaszkok a szombathelyi patikákban, és egyelőre ne is keressék, ugyanis az egész országban készlethiány van a hirtelen megnövekedett kereslet miatt. Akkor Gulyás Gergely miniszter azt mondta, 1 millió 200 ezer szájmaszk rendelkezésre áll, ezeknek a gyógyszertárakba eljuttatásáról gondoskodnak, valamint napi 25 ezer maszkot készítenek.

A szájmaszk-mizéria pedig azóta is tart, folyamatos a hiány nemcsak Magyarországon, hanem szinte az egész világon. Szombathely polgármestere, Nemény András még múlt csütörtökön jelentette be egy Facebook-videóban, Videó: Újabb rendkívüli bejelentéseket tett Nemény András 2020. March 19. 17:04 hogy a szombathelyi szükséghelyzet orvoslására 100 ezer szájmaszkot rendelt, amiből minden család kettőt kaphat.

A polgármester a Nyugat.hu hétfői podcastjában „Az információhiány pusztító tud lenni” - Nemény András a koronavírus elleni harc szombathelyi frontvonaláról 2020. March 23. 15:13 egyébként elárulta, hogy a szombathelyi önkormányzat még a nagyon korai időszakban rendelt 25 ezer sebészi maszkot, mely abban segít, hogy ne fertőzzünk meg másokat. Így a hivatal munkatársainak és a szociális szférában dolgozóknak, köztük az orvosoknak és az önkénteseknek is van ilyen maszkjuk, de az önkormányzat munkatársai azon vannak, hogy mindenkinek jusson Szombathelyen.

Ilyen sebészi maszkokat gyártanak például a szombathelyi STYL Ruhagyárban is, Megkezdte a STYL a védőmaszkok kiszállítását a szombathelyi egészségügyi intézményekbe 2020. March 18. 22:18 melyeket – ahogy azt lapunk is megírta Színészek, könyvtárosok csomagolják a szombathelyieknek szánt szombathelyi maszkokat 2020. March 21. 13:08 – az önkormányzat szociális osztályának dolgozói, a bezárt Weöres Sándor Színház színészei, a Savaria Szinfónikus zenekar tagjai és a Berzsenyi Dániel Könyvtár dolgozói, sőt, információink szerint politikusok is csomagolnak.

Most pedig az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán is örömhírrel számoltak be. Feltöltöttek ugyanis egy összevágott fotót, melyen a hivatal több munkatársa szerepel, amint épp a vadiúj szájmaszkokat borítékolják, hogy minél hamarabb eljuttathassák őket a szombathelyi családokhoz.

„Folyik a gyártás, párhuzamosan a csomagolás, utána berakjuk egy borítékba, amibe szeretnénk még egyéb hasznos információkat is rakni – telefonszámokat arra az esetre, hogy kit kell keresni, ha gyógyszer hiányzik vagy ellátás kell mondjuk az idősebbeknek. Ezt az önkormányzat munkatársai becsomagolják, meg még egyéb önkéntesek, akiket bevonunk. És utána a szerdai naptól lesz folyamatosan terjesztve. Tehát minden nap visszük ki, reményeim szerint vasárnap végigérünk az egész városon. Önkéntesek fogják terjeszteni, felosztva, utcatérképpel” – mondta Nemény András podcastunkban.

„A hivatal munkatársai megkezdték a maszkok borítékolását. Gőzerővel dolgozunk azért, hogy a csomagok minél előbb megérkezzenek minden szombathelyi háztartásba” – írták a Szombathely MJV Facebook-oldalára.

Az ígéretek szerint a maszkok holnaptól kerülnek a postaládákba, és vasárnapig minden szombathelyi háztartásba eljutnak.

Ma reggel egy kínai repülőgép landolt landolt Budapesten, Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86 lélegeztetőgép érkezett Kínából 2020. March 24. 09:07 amely többek között 3 millió maszkot hozott az országba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra