Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy év alatt sem sikerült interjút készítenünk Szombathely polgármesterével

Puskás Tivadart hiába akartuk becserkészni, arra is rájöttünk, mi a sajtóiroda igazi feladata.

Nincs elfelejtve, majd szólunk.

Legalább tizenötször elhangzott ez a mondat a szombathelyi polgármesteri hivatal sajtóirodájának vezetője szájából. Mi meg több mint egy éve csak várjuk, várjuk, hogy szóljanak.

Ez a kép az utolsó interjún készült
Bonyhádi Zoltán

2012. februárjában készült utolsó interjúnk Puskás Tivadarral. Akkor sem volt egyszerű időpontot egyeztetni, de ez benne van, ha az ember egy megyejogú város polgármesterét kéri arra, hogy egy órát szánjon már rá egy interjúra, amelyet a megye legolvasottabb hírportáljának ad.

Várjatok egy kicsit!

Azóta sok minden történt. A legfontosabb dolog az újabb választási győzelem, és az új összetételű közgyűlés megalakulása volt 2014 őszén. Megvártuk az első dolgozós közgyűlést decemberben, az ünnepeket elmúlását, és azt, hogy az új év elején felpörögjön a közélet.

Aztán elküldtük interjúkérésünket a sajtóirodának, ahol türelmet kértek. Várjuk meg a következő közgyűlést. Várjuk meg a költségvetés elfogadását. Most éppen szabadságon van, várjuk meg, amíg visszajön. Most rengeteg dolga van, várjuk meg, amíg utoléri magát.

Meg még egy kicsit

Mi vártunk, emelgettük szorgalmasan a telefont, küldtük a felkérő és emlékeztető emaileket. És közben teltek a hónapok, egyszer csak azt vettük észre, hogy már 2016-ot írunk, és interjú sehol.

Most már ígéret sincs, és arra is rájöttünk, hogy mi az önkormányzati sajtóiroda legfontosabb feladata: az újságírók távoltartása.

Most, közel 13 hónappal azután, hogy az első interjúkérésünket elküldtük, feladjuk.

illusztráció: ua

Be kell látnunk, hogy Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere nem ad a Nyugat.hu olvasóinak interjút. A miért kitalálását Önökre bízzuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra