Szombathely szégyenfoltjai 3.

Újabb csokrot nyújtunk át Olvasóinknak a várost elcsúfító látványfotókból. A Vépi és a Sugár útra látogattunk most el.

Eddig két cikkünk jelent meg Szombathely szégyenfoltjairól, az első írásban Szombathely szégyenfoltjai 2011. June 06. 14:22 befejezetlen épületeket, sorsára hagyott, bokrosodásnak indult belvárosi területet, enyészetnek indult huszárlaktanyát mutattunk be. A második cikk Szombathely szégyenfoltjai 2. 2011. June 28. 10:50 kedvéért a Petőfi és a Hunyadi utakra, valamint a Március 15. térre látogattunk el.

Pedig nem is olyan régen építették

Azóta újabb javaslatok érkeztek Olvasóinktól, mi pedig körbejártuk az említett helyeket. A Vépi út már az ipari városrészben van, így itt főként gyárépületeket, üzemeket, irodaházakat találunk. És azok között is sok olyant, amely már nem működik, senki sem tartja karban a szebb napokat látott építményeket. És alapszabály, hogy a nem használt épületek sokkal gyorsabban mennek tönkre, mint azok, amelyeket gondoznak.

Tőke Kft.
Betört kirakat, hulladék kupacok
Mészáros Zsolt

A Vépi úton először az egykori Tőke Kft. telephelyét fotóztuk körbe. Az egykori cukrászüzem főépületének kirakata betört, belül halmokban áll a szemét, pedig látszik, hogy nem is olyan régen építették mindezt. Az udvart felverte a gaz, lassan teljesen átveszi az uralmat a természet.

Nincs is olyan messze innen az egykori Húsipar telephelye. Még mindig nagy feliratok utalnak a hajdanvolt dicsőségre, valamivel jobb állapotban vannak az épületek, mint az előző helyszínen. De az enyészet nyomai már láthatóak, az udvar gazosodik, még egy pár munkáskesztyű is várja vissza gazdáját.

Mint a keselyűk

Az ipari vágányt rég használhatták, de a kapuk gondosan zárva vannak. Kedvencünk egyébként az udvaron, a fedett részen álló kisautó, rendszám nélkül, pedig úgy tűnik, egy szerviz után még életet lehetne lehelni bele.

Húsipar
Elhagyott kisautó a telephelyen
Mészáros Zsolt

Az is jól látható, hogy az utcanévtáblára is régen nézhettek rá, még a rendszerváltás utáni átnevezések nyomait viseli, egymás alatt a Kilián és a az Ikervár utca felirat. Pedig ennek már jó húsz éve.

A Latex egykori gyára a Sugár úton áll. Kitört ablakok, a falakat benövő folyondárok, rozsdás szögesdrót és rozsdás lakat. Úgy tűnik, a kapun át már régen volt forgalom, a füvet nem zavarta semmi a növekedésben. A főépület mellett bontásból származó hulladék, felette úgy köröznek a galambok, mint keselyűk a tetem fölött. Úgy tudjuk egyébként, hogy ezt az ingatlant megvásárolta egy cég, itt talán történik valami a közeljövőben.

Latex
Akár egy horrorfilmben
Vágvölgyi Bálint

Természetesen továbbra is várjuk Olvasóink javaslatait. E-mail címünk: kontaktunk_KUKAC_nyugat_PONT_hu_PONT_

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szombathely szégyenfoltjai 2.

Folytatjuk rendhagyó városnéző sétánkat, most a Petőfi, a Hunyadi utakra és a Március 15. térre látogattunk el. Megfogadva Olvasóink javaslatait.

Szombathely szégyenfoltjai

A Magellán Center helye, az el nem készült parkolók gödrei vagy a Savaria Stonehenge idegesíti Önt jobban? Röpke, rendhagyó városnéző túrán mutatjuk be Szombathely kétes hírű látványosságait. Szavazza meg a legcsúfabbat!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet