Szombathelyi lány lett idén Magyarország tini szépségkirálynője

A 17 éves Szép Valentinát választották meg a 2019-es Miss Tini Hungarynek, ráadásul a kishercegnő cím mellett még a különdíjat is neki ítélték oda.

December 14-én tartották meg Budapesten a legrégebbi országos rendezésű magyar szépségverseny, a Miss Hungary idei fordulóját. Ennek része a Miss Tini Hungary nemzeti szépségverseny is, melynek 2019-es győztese a szombathelyi balerina, Szép Valentina.

A 17 éves lány ezzel olyan ismert szépségkirálynők nyomdokaiba léphet, mint Zimány Linda vagy Mihályfi Liza, akik szintén elnyerték a kishercegnő díjat anno. Mellettük pedig még sok másik szépségkirálynőnek is ez volt az első versenye, köztük Kulcsár Edinával és Gelencsér Tímeával.

A verseny felhívásában az szerepel, hogy 14 és 18 év közötti tini, gyermektelen, magyar nemzetiségű lányok jelentkezését várják határon innen és túlról. A jelentkezési határidő 2019. október 6. volt, ezt egy előzsűrizés és egy felkészítőtábor követte, majd jött a döntő, ami mint már említettük, december 14-én volt.

„A versenyt számomra úgy ajánlották egy előző munkámból kifolyólag. Eléggé bizonytalan voltam ezzel kapcsolatban, a casting előtt lévő napon édesanyukámék mondták, ha ilyen bizonytalan vagyok, fel se utazzak Budapestre. Végülis ahogy most már tudhatjátok, megjelentem a castingokon. Pár hét múlva jött az e-mail hogy bekerültem a TOP 21 lány közé és várnak Hajdúszoboszlón a felkészítőtáborban” – árulta el lapunknak Valentina.

Miss Tini Hungary 2019 - Szép Valentina
Még több képért kattints!
Fördős Gábor

Valentina mesélt egy kicsit a táborról is. Azt mondja, hogy nagyon jól érezte magát, de a sok hiedelemmel ellentétben nagyon is fárasztó. Ezt pedig azért is tartja fontosnak kiemelni, mert nagyon sok ember alábecsüli a szépségversenyeket és az ezekre való felkészülést.

„A döntő napját nagyon vegyes érzelmekkel éltem meg. Őszintén, egyáltalán bele se gondoltam abba, hogy mi lenne, ha én nyernék. És talán ezzel okoztam mindenkinek a legnagyobb meglepetést, mert nem voltam soha a középpontban egy programon sem. Úgy érzem, talán ez hozhatta meg a sikeremet is, hogy a földön járok” – mondja.

Valentina egy évig viselheti büszkén a kishercegnő címet és képviselheti Magyarországot különböző eseményeken és versenyeken, például Olaszországban és Máltán is. „Mindenképp szeretném jó dolgokra fordítani a címemet ebben az egy évben és legjobb tudásom szerint képviselni az országot több külföldi versenyen is. De ez még a jövő zenéje.”

A Miss Tini Hungary 2019 cím mellett pedig még egy különdíjat is neki ítéltek oda. Ez a Szépségek Királynője díj, melyet több szépségverseny támogat és Szilvásy Pétertől vehette át.

Miss Tini Hungary 2019 - Szép Valentina
Még több képért kattints!
Fördős Gábor

Valentina egyébként 2002-ben született Szombathelyen és még mielőtt magával ragadta volna a modellkedés és a szépségversenyek világa, a balett volt az élete. 2013-ban tütüre cserélte az átlagos tiniéletet, ugyanis tíz évesen felvételizett a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolába, ennek kapcsán pedig még 2016-ban interjút is készítettünk az akkor 13 éves balerinával Tütüre cserélte az átlagos tiniéletet - interjú Szép Valentina balett-táncossal 2016. January 31. 19:48 .

„Győrbe kerültem kollégiumba a tánc miatt, hiszen számomra a tánc nem a szakmám volt, hanem az életem. Tánc közben az lehetsz, aki csak lenni akarsz. Sajnos már amikor odakerültem, arra kértek az orvosok, hogy fejezem be, mert a gerincemmel komoly problémák lesznek. De természetesen akinek van szenvedélye, az tudja, hogy milyen ez és mennyire nehéz feladni. Én sem adtam fel” – mondta a most 17 éves lány.

2019 márciusában aztán ideglenesen felköltözött Budapestre, mivel próbaidős volt a Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. Itt viszont rájött, hogy nem tudja továbbfolytatni a balettozást.

„Senkinek nem kívánok olyan fájdalmakat, amiket átéltem azokban a hetekben. Az orvosok is a tudtomra adták, hogy ha folytatom, nemhogy nem táncolhatok, de lehet, hogy egyszer csak a lábamat sem fogom érezni. Nehéz volt, hiszen jött az a bizonyos újratervezés. Azóta sem egy átlagos tinilány életét élem, jelenleg befejezem a gimnáziumot esti képzésen és mellette dolgozok, fotózásokra járok” – árulta el Valentina.

De hogy mit is tartogat a jövő a fiatal lány számára? Erről elég szűkszavúan nyilatkozott. Főállásban semmiképpen sem szeretne a modellkedessel foglalkozni, a későbbieken egyéni vállalkozást szeretne indítani, azt viszont egyelőre nem árulta el, hogy milyen vállalkozásról is van szó.

@hungarysport.hu

515 Likes, 6 Comments - (@_szeptina) on Instagram: " @hungarysport.hu"

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű