"Ti sem tudtok utazni" - átverte ügyfeleit a szombathelyi utazási iroda

Van olyan kuncsaft, aki 650 ezer forintját ütheti bottal: Görögországba utazott volna a feleségével, az iroda a pénzt eltette, de az utazást nem szervezte meg. Már a rendőrség is nyomoz a Business Class 2008 Kft. ellen.

Csütörtök délután 2 óráig két feljelentés is érkezett a rendőrségre elmaradt nyaralás miatt. A panaszosok többszázezer forintot fizettek ki a szombathelyi Business Class 2008 utazási irodának, az azonban nem szervezte meg számukra a nyaralást.

Az egyik károsult a Nyugat.hu-nak elmondta, hogy az irodában dolgozók az utolsó percig hitegették őket, majd amikor fel szerették volna venni a szombatra szóló repülő jegyeket az irodában, az ott dolgozók annyit közöltek velük, hogy a cég ellen csődeljárás folyik, így ők nem tudnak utazni sehova.

Minket 300 ezer forinttal károsítottak meg, na meg persze a füstbe ment máltai nyaralással. Amint ez kiderült, tegnap azon nyomban mentünk a rendőrsége. A velük együtt feljelentést tett párt 250 ezer forinttal rövidítették meg, de tudomásunk van olyan idős házaspárról is, akiknek 650 ezer forintjuk bánja

– fogalmazott Gabriella.

Félvállról odavetve

Egy másik pórul járt utas, Ervin - akinek összesen szintén 300 ezer forinttal tartoznak - elmondta, hogy ők is azt hitték, minden sínen van, az ügyintéző még azt is elmondta nekik, hogy megvannak a jegyek, és melyik terminálról indul majd a gépük Máltára. Később betértek még az utazási irodába, ahol egy pár már reklamált, mire az ügyintéző félvállról odavetette nekik: ti sem tudtok repülni, de erről már küldött levelet. A további érdeklődésre pedig úgy reagált: csak ügyvéd jelenlétében hajlandó a továbbiakban bármit is mondani.

A levél egyébként meg is érkezett, de már csak azután, hogy telefonon közölte velünk: megvannak a jegyek. Becsaptak minket. Kíváncsiak vagyunk, hogy milyen további csalafintaságok derülnek ki a nyomozás folyamán

- mondta Ervin, hozzátéve, hogy úgy tudja, az iroda nevét Business Class-ról változtatta meg Business Class 2008-ra, esetleg talán pont azért, mert valamilyen oknál fogva csak így működhettek tovább.

Mi is utánanéztünk a cég papírjainak és a netes nyilvántartás szerint csődeljárás nem folyik az említett kft. ellen, így valószínűleg más ok miatt nem kaptak a vendégek semmit a pénzükért. Szerettük volna megszólaltatni a cég képviselőjét is, azonban őt sem az irodában, sem pedig privát számán nem értük utol telefonon.

A rendőrség illetékese lapunk információit megerősítette, tájékoztatásuk szerint már elkezdték a nyomozást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló