A Berzsenyi térre költözött idén Szombathely adventi koszorúja

A Fő téren pedig már áll a karácsonyfa is, amit pénteken díszítenek fel.

Bár a koronavírus-járvány teljesen átírta életünket és a korlátozások miatt idén nélkülöznünk kell az adventi vásárokat, azért igyekszik mindenki megteremteni a karácsonyi hangulatot. Szombathelyen is szépen fokozatosan felgyúlnak az ünnepi fények, nemrég pedig az adventi koszorú is a helyére került.

Ádventi koszorú a Berzsenyi téren
Kattints még több képért az adventi koszorúról!
Kiss Tamás

Az eddigi évektől eltérően azonban most nem a Fő téren kapott helyet, hanem a Berzsenyi téren. A 8 méter átmérőjű koszorút idén is a Herman Ottó Szakképző Iskola diákjai készítették, Seres Györgyi virágkötő tanár vezénylésével, a gyertyák pedig ezúttal is Ávár Tibor műhelyében készültek.

Ádventi koszorú a Berzsenyi téren
Kattints még több képért az adventi koszorúról!
Kiss Tamás

A járvány miatt idén sajnos elmaradnak a szokásos nyilvános és ünnepélyes gyertyagyújtások is, de ez persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fognak égni a város koszorúján a gyertyák.

Lapunk megkeresésére az önkormányzat elárulta azt is, hogy már a város karácsonyfájára sem kell sokat várni. Csütörtökön délután már a szokásos helyére került a fa, amit pénteken díszítenek majd fel. A 10 méter magas nordmann fenyőt egyébként egy herényi lakos ajánlotta fel.

Már áll Szombathely karácsonyfája
Szombathely MJV
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely