Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyen fogták el a két villanyszerelő megölésével vádolt férfit

Az ügyészség megerősítette, valóban a kettős emberöléssel gyanúsított férfit fogták el a szombathelyi hipermarketnél.

Szombathelyen, egy hipermarket parkolójában fogták el a rendőrök 2018. április 8-án azt a férfit, akit a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádol.

A vádirat szerint a vádlott az építőipari tevékenységével összefüggésben ismerkedett meg az Ausztriában is tevékenykedő sértettekkel. A férfinak anyagi gondjai voltak, de munkálataihoz kotrógépre volt szüksége. 2015. június 2. napján Ausztriából béreltetett egyet az osztrák-magyar állampolgárságú sértettel, majd a kibérelt munkagépet magához vette.

A munkagépért ölte meg első áldozatát a férfi
TM/Nyugat.hu

Másnap azért, hogy a munkagépet végleg megszerezze, megölte a sértettet, a kotrógépet pedig rendszeresen használta, majd egy domboldalba vájt pincében tárolta. A sértett autóját az emberölés napján és másnapján is használta figyelemelterelés céljából, majd egy ismerőséhez vitte.

A második áldozata testét is elrejtette a férfi
TM/Nyugat.hu

A mosonmagyaróvári sértettel az elkövető 2018. március 30. napjára úgy egyeztetett találkozót, hogy annak céljaként a 10.000 eurót meghaladó tartozásának rendezését jelölte meg, továbbá egy villanyszerelési munka elvégzését kérte tőle. Az újabb megbízás azonban nem volt valós, annak helyét az elkövető nem is árulta el arra hivatkozással, hogy a hely nehezen megtalálható, majd később megmutatja.

A villanyszerelőt tartozás kiegyenlítésének meséjével csalta magához, majd a vád szerint megölte
TM/Nyugat.hu

Az egyeztetett találkozó 2018. március 31. napján jött létre. Aznap a vádlott megölte a sértettet, a holttestet pedig elrejtette. A sértett autóját még az elkövetés napján egy ismerőséhez, a szerszámait pedig másnap egy rokonához vitte, ahonnan azokat a hatóság lefoglalta. A szombathelyi hipermarket parkolójába egy másik személlyel érkezett egy több helyen sérült személyautóval.

A kettős emberöléssel gyanúsított férfin Szombathelyen ütöttek rajta a rendőrök
TM/Nyugat.hu

A rendőrök itt ütöttek rajta, esélyt sem adva neki a menekülésre, vagy ellenállásra. Videónk az elfogást követő helyszíni szemlén készült. Az autónak és az utánfutónak nem volt szerepe  a holttestek eltüntetésében.

Helyszíni szemle a hipermarket parkolójában - az utánfutón nem volt holttest
TM/Nyugat.hu

A vádiratban az ügyészség – egyebek mellett – életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy az elkövető negyven év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra