Szombathelyen nyári programsorozat lesz a Savaria Karnevál helyett

Júliusban és augusztusban minden hétvégén lesz „valami”.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy megszokott formájában idén sem lesz megtartva a karnevál, illetve már korábban is céloztak arra a szervezők, hogy valami lesz helyette.

Egy szerdai sajtótájékoztatón ennek a részleteiről beszélt Horváth Soma, Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere és Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Kft. ügyvezetője.

Az alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a legfontosabbak az egészségvédelmi szempontok, ugyanakkor az önkormányzat az idei évben nem is tudna biztosítani 70 millió forintot a rendezvény támogatására, mint azt korábban tette.

Grünwald Stefánia és Horváth Soma.
Mészáros D. Zsolt

Hogy pontosan mi is lesz helyette, azt egyelőre nem lehet tudni, merthogy ahhoz még nem tudnak eleget a Covid-helyzetről.

Az biztos, hogy július és augusztus hónapokban minden hétvégén lesz valami program Szombathelyen, folytatva az „Érezd Szombathelyt!” tavaly nyári sorozatot.

Idén nyáron nem az eső, hanem a Covid mossa el a Savaria Karnevált.
Nagy Zoli

Augusztus végére terveznek olyan többnapos eseményt, ami visszaidézi a római múltat, de ennek a részletei még nem ismertek.

Amint kiderül, hogy milyen feltételek között lehet megtartani a nyári rendezvényeket, a város vezetői közzéteszik a programsorozat eseményeit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra