Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Valahol eltűnt a Szombathelyi7Nap című hetilap

Az is kiderült, hogy a lap nem is létezhetett volna, mert nem volt bejelentve.

Több olvasónk is jelezte, és mi magunk is meggyőződtünk róla, hogy a választások után hirtelen eltűnt a Szombathelyi7Nap című, addig ingyenesen terjesztett hetilap. Az első ilyen hírek után vártunk még pár hétvégét, hátha csak kimarad egy-két szám, de nem, most már biztos, hogy megszűnt, vagy esetleg szünetel a Szombathelyi7Nap.

Feltettük a kérdéseinket a lap utolsó kiadójának, a Pannon7 Média Kft-nek, választ azonban nem kaptunk.

Nem is működhetett volna

A választások előtt nyílt kormánypropagandaként működő lapról közben több furcsaságot fedeztünk fel. Például azt, hogy hivatalosan nem is működhetett volna. A sajtótermékeket be kell jelenteni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH), a bejelentett lapokat nyilvántartásba veszik, és hivatalos oldalukon is közzéteszik. A nyilvános adatbázisban azonban Szombathelyi7Nap című újságot nem találtuk, csak a Szombathelyi7 című lap van bejelentve.

Forrás: nmhh.hu

A Szombathelyi7Nap viszont 2016. decemberében megszűnt, ráadásul a két kiadó is más. A Szombathelyi7 című hetilapot az önkormányzati tulajdonban lévő Médiacentrum indította 2013-ban, mert a város fel akarta bontani a szerződést a Savaria Fórum kiadójával. A Szombathelyi7 így közpénzekből működött, ráadásul komoly veszteségekkel Évi húszmilliós veszteséggel működik a Szombathelyi7 hetilap 2015. October 20. 10:59 . 2016-ban azonban a SaFó kiadója nyerte meg a pert, az önkormányzat pedig nem finanszírozhatott két lapot.

Három hónapig volt külsős kiadója

Aztán 2016-ban a Vas Népét is kiadó Pannon Lapok Társasága indította el A Vas Népe kiadójánál születik újjá a Szombathelyi7 című hetilap? 2016. January 11. 11:03 a Szombathelyi7Nap című újságot. A lap nyíltan kormánypárti volt és részt vett a Fidesz propagandájában, de közben a frissen Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került, a Népszabadságot korábban pillanatok alatt bezáró Mediaworks megvette a PLT-t.

Az idén, január 1-től aztán hirtelen kiadót váltott a lap. Akkor még úgy tudtuk A Médiaworksnek nem kellett a Szombathelyi7Nap, de megmentették 2018. January 23. 06:49 , hogy eladta a Mediaworks, de kiderült, hogy csak a kiadói jogot adta át. Amit most valószínűleg visszavettek, de hogy most kezdenek vele, azt még nem tudjuk.

Sikerült elérnünk a Szombathelyi7Nap volt főszerkesztőjét, a Vas Népétől márciusban távozott Cseszkó Tamás már nem dolgozik a Vas Népénél 2018. March 19. 13:16 Cseszkó Tamást, aki ennyit mondott:

Érdemes lesz figyelni a következő napokban a postaládákat.

Figyeljük.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra