Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyi az ország második legjobb szakközépiskolája

Ma tették közzé az idei teljes középiskolai ranglistát.

A legjobbiskola.hu ma tette közzé az idei teljes szakközépiskolai rangsort, melyen a Szombathelyi Szolgáltatási SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnázium második helyen végzett.

kulso

Első helyen a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája, harmadik helyen pedig a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma .

Az első tíz helyezettbe még egy Vas megyei iskola is bekerült, méghozzá a Szombathelyi Szolgáltatási SZC Barabás György Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája , nyolcadik helyen végzett.

A sorrend kialakításánál az Oktatási Hivatal által közzétett legfrissebb kompetenciaméréseket és érettségi eredményeket vették figyelembe. Arra voltak kíváncsiak, hogy az érettségin indult diákok milyen sikerességgel végeztek a választott tantárgyból és hogy hányan választották az iskola sikeres érettségi tantárgyait - írja a legjobbiskola.hu.

Továbbá számoltak az iskolák eredményeinek stabilitásával is, így nem csak egy év eredményei alapján rangsoroltak.

ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium négyosztályos kategóriában a 27., a nyolcosztályos kategóriában pedig a 28. helyen végzett középiskolai rangsorban.

Mészáros Zsolt

Ugyanabban a kategóriában a Nagy Lajos Gimnázium 142. lett .

VB

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra