Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi baloldal és a Jobbik násztáncáról ír Czeglédy Csaba

Ha csak 423 szombathelyi baloldali ember nem fogja elfogadni a Jobbikkal való együttműködést, akkor a baloldal veszíteni fog ősszel - írja posztjában.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hosszú Facebook-bejegyzést szentelt a szombathelyi közgyűlésen egymás mellet szavazó baloldal és Jobbik közeledésének a volt MSZP-s városi képviselő. Mint írja, a választások nem úgy működnek, hogy automatikusan összeadódnak az együtt indulószervezetekre külön várható szavazatok.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Korábban az LMP-vel való együttműködést kritizálta, most a Jobbikról és a városi képviselőjükről, Balassa Péterről ír.

Czeglédy posztja

Három hónapja rágódok azon, megírjam-e ezt a posztot. Nem volt könnyű döntés, de inkább megteszem most, mint később.

Igazságtalan lenne a szombathelyi LMP-vel és nímand képviselőivel, ha nem foglalkoznék a szombathelyi baloldal és Jobbik násztáncával.

Azzal, hogy mivé lett az a Jobbik, ami a Fidesz által 2006-ban szervezett és irányított lázadás (hívhatjuk puccsnak is) következményeként jött létre, és amely „ügyesen” politikát csinált a magyarok jelentős részében benne élő cigányellenességből és antiszemitizmusból, a másság elleni gyűlöletből – lásd például melegek kémiai kasztrálása -, az EU-ellenességből – lásd például EU-s zászló nyilvános elégetése - nem kívánok foglalkozni. Ahelyett, hogy örültek volna a stabil támogatottságuknak, ugyanis a zsidó, ”cigány”, “buzi” és EU-ellenességre sajnos van társadalmi igény, többre vágytak. Bele is buktak. Könnyet nem hullatok értük.

Emlékeztetőül: 2014 őszén a szombathelyi baloldal a kollaboráns LMP és a Jobbik nélkül megnyerte a választókörzetek felét, csupán 560 szavazaton múlt a polgármesterválasztás megnyerése, kilenc fős frakciót alakítottunk, a Fidesznek nem lett többsége a testületben.

Szombathelyen a Jobbik 5 éve az önkormányzati választásokon nem nyert egyéni körzetet, összesen kaptak 2114 töredékszavazatot, ezzel jutott be Balassa Péter a közgyűlésbe. Balassa Péter labdarúgó volt, a Haladás csapatkapitánya, megvan a magához való esze, összefocizott pénzét nem költötte el, vállalkozásai lettek, lakásokat vett, azokat adja bérbe. Köszöni szépen, megvan. A szombathelyi szélsőjobboldali szavazóknak szalonnácinak elment, a mérsékeltebb jobboldali szavazók is elvoltak vele. Ha a Jobbik nem vált irányt, akkor Balassa biztosan még ciklusokra önkormányzati képviselő lett volna. Most csak abban bízhat, hogy Bana Tibor európai parlamenti képviselő lesz, ő pedig beül a helyére a Parlamentbe.

Vagy a szombathelyi baloldal az őszi nyerés érdekében megteszi őt a közös lista második helyére, és így lesz továbbra is önkormányzati képviselő, cserébe a helyi Jobbik nem indít jelölteket Szombathelyen.

A szombathelyi baloldal jelenlegi vezetői sajnálatos módon egyrészt egyszerű matematika műveletként tekintenek az őszi önkormányzati választásokra, másrészt pedig a cél szentesíti az eszközt logikáján az ördöggel is szövetkeznének. Így lenne a szalonnáci Balassa a baloldali összefogás jelötje, majd önkormányzati képviselője.

A szombathelyi baloldal jelenlegi vezetői pedig már most hozzáadtak az öt évvel ezelőtti 12.000 baloldali szavazathoz 2114 jobbikos és 1201 elempés szavazatot. Pezsgőbontás.

Balassa soha nem határolódott el a Jobbik zsidó, “cigány”, “buzi” és EU-ellenes megnyilvánulásaitól. Nem szólt, amikor a Jobbik listázni akarta a zsidókat, nem szólt, amikor a Jobbik a melegeket támadta, nem szólt, amikor a Jobbik kriminalizált minden romát a cigánybűnözés emlegetésével, nem szólt, amikor a Dunába lőtt zsidóknak és a rémtetteknek emléket állító cipőkbe köpött párttársa, és egyszer sem hallottam, hogy megemlékezett volna ő és a szombathelyi Jobbik arról a 4228 szombathelyi asszonyról, gyermekről és férfiról, akiket sajnálatos módon szombathelyiek asszisztálásával 1944-ben Auschwitzba hurcoltak, és ott megöltek. Csak mert zsidók voltak.

A szombathelyi baloldal jelenlegi vezetői tévednek. Soha nem fog a baloldali szavazatokhoz hozzáadódni a 2114 jobbikos szavazat. A szombathelyi Jobbikot korábban támogatók egy része, hanem nem indul el a Jobbik, nem fog elmenni szavazni, akik pedig elmennek, azok egy része a Fideszre fog szavazni, mert soha nem szavaznának komcsikra, zsidókra, melegekre. A maradék fog csak a baloldali jelöltekre, köztük a polgármester-jelöltre szavazni.

Vajon a 12-13.000 szombathelyi baloldali szavazó mind el fog menni szavazni a baloldali jelöltekre, ha a Jobbikkal létrejön a házasság? Vajon az összes szombathelyi baloldali szavazó úgy gondolkodik, hogy a Fideszt leváltani, de minden áron? Ha csupán pár százan vannak azon az állásponton, amin én is, nyer vagy veszít a baloldal az elvtelen együttműködéssel?

A 4228-nak csak véletlenül pont fele a 2114. Azonban ha csak 423 szombathelyi baloldali ember nem fogja elfogadni a Jobbikkal való együttműködést, akkor a baloldal veszíteni fog ősszel. Sajnos sokkal többet, mint egy választás…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés