Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyi ebtartók figyelem!

Szeptember 30-ig van idejük kitölteni az összeíráshoz szükséges papírokat

A szombathelyi önkormányzat közleménye:

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A 2017. évi ebösszeírás céljából kérem a Szombathely Megyei Jogú Város közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosait/tartóit, hogy a www.szombathely.hu honlapról a http://www.szombathely.hu/onkormanyzat/letoltheto-dokumentumok/ útvonalon 2017. augusztus 1. napjától letölthető „Ebösszeíró adatlapot”, illetve „Változásbejelentő adatlapot” kitölteni és legkésőbb 2017. szeptember 30. napjáig az alábbiakban felsorolt módokon az önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjenek.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként külön kell kitölteni. A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani:

 • személyesen vagy postai úton: Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 9700 Szombathely, Kossuth Lajos utca 1-3. címre
 • elektronikusan az ebnyilvantartas_KUKAC_szombathely_PONT_hu címre megküldve
 • Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatánál elhelyezett gyűjtőládába helyezve.
 • Ebösszeíró adatlap beszerezhető még Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának kereskedelmi ügyfélszolgálatán (Szombathely, Kossuth Lajos utca 1-3.) is. A kitöltéssel kapcsolatban a 06 94/520-247-es telefonszámon az alábbi időben kaphatnak tájékoztatást: hétfő: 8.00 – 12.00; szerda: 8.00 – 12.00, csütörtök: 8.00 – 12.00 között.

  Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2017. szeptember 30.

  Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft.

  Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

  Felhívom a figyelmet arra, hogy a 2013. évben bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

  Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazz

  on, az ebtulajdonos az ebösszeírását követően is köteles az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot, elhullást írásban bejelenteni.

  Az eb tulajdonosa és tartója a változás bejelentését az alábbi módokon teheti meg:

 • személyesen vagy postai úton: Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 9700 Szombathely, Kossuth Lajos utca 1-3. címre
 • elektronikusan az ebnyilvantartas_KUKAC_szombathely_PONT_hu címre megküldve.
 • Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni. Együttműködését köszönöm!

  Dr. Károlyi Ákos
  jegyző

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hírek