A Szombathelyi Egyházmegye csatlakozott egy új országos, katolikus szociális szervezethez

A Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumát áprilisban hozták létre.

A Szombathelyi Egyházmegye is csatlakozott a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumához.

A Katolikus Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ÁGOTA Közösség 2024. áprilisában hozták létre a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumát. Ehhez csatlakozik a Szombathelyi Egyházmegye, amelynek iskolái, óvodái 17 településen, 27 telephelyen végzik tevékenységüket.

Négy idősotthont, támogatott lakhatást - fogyatékkal élők és pszichiátriai betegek részére -, és a karitász működésében 680 fő pszichiátriai betegnek, szenvedélybetegnek, megváltozott munkaképességű személynek nyújt alapszolgáltatást az egyházmegye nappali ellátás és közösségi szolgálatok révén.

A megállapodást 2024. július 9-én, Szombathelyen írta alá Dr. Székely János megyéspüspök és Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója, a Fórum elnöke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek