Kereszt jelent meg a vöröscsillag helyén a szombathelyi emlékművön

Valószínűleg Brenner János boldoggá avatására változtatták meg az anno még az 1945-ös felszabadulás emlékére készült alkotás külsejét.

Brenner János boldoggá avatási ünnepsége közben készítette ezt a fotót kollégánk:

Nyugat.hu

Mutatjuk közelebbről is:

Bonyhádi Zoltán

Igen, jól látják, egy kereszt jelent meg az emlékmű magasba törő részén. Majdnem ott, ahol eredetileg egy ötágú csillag volt:

Forrás: retronom.hu

Az emlékmű 1968-69 között épült, majd 1970. április 4-én, a felszabadulás 25. évfordulóján avatták fel. A monumentális építményre a város annak idején olyannyira büszke volt, hogy 1989-ig Szombathely címerének felső részében is látható volt.

Mivel a keresztet eddig még nem vettük észre és a kihelyezésétől sem hallottunk, valószínűnek tartjuk, hogy az Brenner János boldoggá avatási szertartása miatt került oda, amelyet május elsején az Emlékmű dombnál tartottak. Írásban meg is kérdeztük ezt az ünnepséget szervező egyházmegyétől. Amint megérkezik a válasz, közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet