Most már biztos: Április végén feloszlatták a Fidesz szombathelyi szervezetét

Kicsapongó életmód, megbotránkoztató viselkedés - ilyenek vannak a határozatban. Hende Csaba javasolt, Kövér László rábólintott.

A szervezet feloszlatásáról mi is írtunk a múlt héten Feloszlatták a Fidesz szombathelyi szervezetét? 2015. May 29. 17:50 , ám akkor nem sikerült ezt megerősíttetni senkivel, hiába nyomoztunk két napig, senki sem volt hajlandó nyilatkozni, Hende Csaba sem válaszolt e-mailben feltett kérdéseinkre.

Kicsapongó életmód, megbotránkoztató viselkedés

Most viszont az Index bizonyítékot szerzett. Mint írják, a döntés április 29-én született meg, és Hende Csaba honvédelmi miniszter, a Fidesz szombathelyi választókerületi elnöke tett rá javaslatot a választmánynak.

Hende Csaba kezdeményezett
MTI Fotó: Mohai Balázs

A Kövér László választmányi elnök által szignált határozat indoklásába szerint, azért volt szükség a feloszlatásra, mert a helyi Fideszben uralkodó állapotok veszélyeztették a párt 2018-as választási esélyeit. A választmány úgy látta, hogy meghatározó szombathelyi pártvezetők, akik korábban a város irányításában is szerepet játszottak, kicsapongó életmódjukkal és megbotránkoztató viselkedésükkel rossz fényt vetettek a szombathelyi, sőt az országos Fideszre is.

A választmány szerint a

számos találgatással övezett, feltételezhető ügyek

a szombathelyi polgárokat is zavarták, és emiatt nagy számban panaszkodtak a választókerületi elnöknél. Az

ügyekben

érintett politikusok befolyása azonban továbbra is megmaradt, ezért a szervezet működése hiteltelenné vált, ellehetetlenült, és a helyi elnökségét sem sikerült megválasztani.

A határozat nem nevezi meg a fő

ügyet

, de nem nehéz kitalálni, hogy a kokainbotrányról van szó. Ennek a botránynak lett a következménye, hogy távozott a közéletből Marton Zsolt és Lazáry Viktor - a két korábbi alpolgármester -, valamint Szakály Gábor tanácsnok. A közgyűlés Fidesz-frakciójában csak három régi képviselő maradt, a többi képviselő új emberként került be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Feloszlatták a Fidesz szombathelyi szervezetét?

A hírek szerint most éppen újraalakulnak. Ám nem könnyű tőlük információkhoz jutni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet