A szombathelyi Fidesz a keddi tüntetéstől „keresztény kultúránk szent jelképeit” félti

Mint írtuk már, kedd este Szombathelyen is tüntetés lesz a városháza előtt, a civil szervezetek és ellenzéki pártok szervezte demonstráció a rabszolgatörvény ellen tiltakozik.

A közgyűlés Fidesz-frakciója közleményt adott ki, amiben felszólítják a baloldali frakció tagjait:

Sajtóközlemény

A Fidesz-KDNP szombathelyi közgyűlési frakciójának tagjaiként szomorúan vesszük tudomásul, hogy az elmúlt hét utcai erőszaka a szombathelyi ellenzéket nemhogy elriasztotta, de megihlette. Ezért a budapesti erőszakba torkolló, pusztító események mintájára keddre Szombathelyen is tüntetést hirdetnek.

​Ezzel a lépéssel önök, mint az MSZP vezette baloldali koalíció tagjai, jóváhagyják az utcai zavargások vandalizmusát. Az adventi készület idején önök békétlenséget hoznak a városunkba és otthonainkba. Egy héttel Karácsony előtt közösséget vállalnak a kereszténység meggyalázásával. Ezt a döntést hozták, fájdalommal bár, de tudomásul vesszük. A lelkiismeretükkel önöknek kell elszámolniuk.

​Arra azonban határozottan és nyomatékosan felszólítjuk önöket, hogy ne gyalázzák meg keresztény kultúránk szent jelképeit! Ne gyújtsák fel a szeretett városunk közterein felállított karácsonyfákat, ne dúlják fel a betlehemi jászolokat, és főleg ne skandáljanak trágár szavakat Jézusra! Rendőreinket, akik egész évben a biztonságunkért felelnek, ne dobálják meg füstbombákkal! Ne bántalmazzák és ne gyalázzák őket! A pillanatnyi politikai érdekeiket tegyék félre, és mérlegeljenek: rendőreink a szentestét otthon akarják tölteni, nem pedig a kórházban. Nyomatékosan kérjük a szombathelyi MSZP és társzervezeteinek képviselőit, hogy tartsák távol rendezvényüktől a provokátorokat, esetleges külföldről érkezett rendzavarókat, egyúttal emlékeztetjük önöket, hogy középületek (úgyis mint a Parlament, vagy akár a szombathelyi Városháza) megrongálása nem közelebb viszi önöket a választóikhoz, hanem épp ellenkezőleg..

Egyúttal felhívjuk a figyelmüket, hogy az önök rendezvényével egy időben zajlik a szombathelyi Városházán a „Sport Karácsony”. Ezen a közel 20 éves múltra visszatekintő ünnepségen Szombathely megjutalmazza az adott évben sikereket elért gyermek, ifjúsági, amatőr és profi sportolóit, testnevelő tanárait és edzőit. Tisztelettel kérjük, hogy ne akadályozzák sportolóink bejutását az ünnepi rendezvényre és ne próbálják őket politikai céljaikra felhasználni.

Fidesz Magyar Polgári Szövetség Szombathelyi Közgyűlési frakciója

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hírek