Játék és kortárs képzőművészet a szombathelyi kirakatokban

Augusztus 31-ig bárki utánajárhat.

A művészetnek nem kell mindig a múzeumokban és kiállítóterekben megrekednie. Ahogy nem mindenkinek van ideje, pénze, vagy hajlandósága arra, hogy ilyen helyekre járjon – így aztán nem is lát sokat a kortárs képzőművészetből.

A képzőművészek viszont szeretnék, hogy minél többen lássák alkotásaikat, így néha létrejönnek olyan események, mint például egy kirakatkiállítás.

Szombathelyen most a Savaria Tendency Art Group Művészeti és Kulturális Egyesület szervezett ilyen kiállítást, melynek hála tíz helyi művész alkotásait láthatjuk a belváros kirakataiban.

Kultúra tükrében-képzőművészeti kiállítás megnyitó
Veres Éva ötvösmunkája, a nagyon extra szemüveg.
Mészáros D. Zsolt

A megnyitót hétfő délután tartották a Kőszegi utcai Kilences kávézóban. Az eseményen részt vett Horváth Soma, kultúráért is felelős alpolgármester.

A bemutatkozó után a szervezők kirakatnéző túrára vitték a vendégeket, a túravezetők maguk a művészek voltak, akik a kirakataik előtt megállva mondtak pár szót munkájukról.

Kultúra tükrében-képzőművészeti kiállítás megnyitó
Szántó István röviden ismerteti mit és miért.
Mészáros D. Zsolt

Annyi megjegyzés idekívánkozik, hogy az alkotások zöme beleolvad a környezetbe, az utca embere ugyanúgy el fog sétálni előtte, ahogy eddig is tette...

A megnyitón papíralapon is megkaptuk, de az egyesület online felületein, és most a sajtóban is elérhető a térkép, ami megmondja nekünk, melyik üzletek kirakatában kell keresnünk az alkotásokat. Ám a fizikai térben ezt sajnos nem jelzi semmi.

Kultúra tükrében-képzőművészeti kiállítás megnyitó
Mihály Gábor Kondor Noémi alkotása mellett.
Mészáros D. Zsolt

Egyébként a térkép, amely cikkünk alján is megtalálható, egyben nyereményjáték is. Le kell írni, melyik kirakatban kinek az alkotása látható és a megoldásokat augusztus 31-ig leadni a Kilencesben.

A kiállító művészek: Bodorkós András, Ferencz Eszter, Jenei Ferenc, Kondor Noémi, Machalek Rebeka, Mihály Gábor, Szántó István, T. Takács Tibor, Veres Éva, Veres Márton Vitéz.

Egyedül vagy kisebb csoportban akár jó móka lehet ez a kincskereséshez hasonlatos játék.

A térképet kinyomtatva, kitöltve le kell adni a Kilencesben.
Savaria Tendency Art Group
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra