A szombathelyi közterület-felügyelet május óta 90 feljelentést tett hajléktalanokkal szemben

Név szerint tudják, kivel vannak bajok.

A szombathelyi közterület-felügyelet munkatársi idén május óta 90 esetben tettek feljelentést hajléktalanokkal szemben szeszesital fogyasztás, közterület beszennyezés, szemetelés, koldulás, garázdaság) miatt. Az intézkedések főbb helyszínei: a Zanati út (Sas utca), Március 15. tér, Éhen Gyula tér, Fő tér, Romkert sétány, Óperint utca, Szent Márton út, Gyöngyösparti sétány, Szalézi tér, és Barátság utca voltak.

Mindez Czeglédy Csaba városi képviselő (független) Facebook-bejegyzéséből derül ki, amelyben arról ír, hogy tegnap egyeztetés volt a mostanában reflektorfénybe került témában Krisztián Kelemennel, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnökével, a közterület-felügyelet vezetőjével, a hajléktalan-ellátásért felelős önkormányzati szervezet vezetőjével, munkatársaival, valamint az önkormányzati hivatal illetékes vezetőivel.

A bejegyzés felhívja a figyelmet, hogy Szombathelyen a hajléktalan-ellátás napi szinten közel 220-250 embernek segít, ennyien élnek ma Szombathelyen fedél nélkül. Az utcai szolgálat naponta 10-15 esetben intézkedik.

„Név szerint ismerjük azt a 18 személyt, akik sajnos képtelenek a társadalmi együttélés legminimálisabb szabályait betartani, őket látjuk részegen, kábultan a tereken.”

- olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderül, hogy a közterület-felügyelet várja új munkatársak jelentkezését.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet