Szombathelyi olimpikonokat köszöntöttek a Városházán

Ma délelőtt dr. Ipkovich György polgármester és Varga Tamás, a sportbizottság elnöke köszöntötte a pekingi olimpián szereplő szombathelyi olimpikonokat és edzőiket.

Az ünnepségen ott volt Fazekas Róbert diszkoszvető és edzője Vida József, Pars Krisztián kalapácsvető, ifj. Veréb István birkózó, valamint edzője, Veréb István és Kovács László, a Haladás VSE ügyvezető elnöke. Németh Pál mesteredző, és Hatos Gábor birkózó elfoglaltságuk miatt nem voltak jelen. A fogadáson a sportolók és edzőik pénzjutalmat vehettek át.

Először dr. Ipkovich György polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Azt mondta, büszke a sportolókra és az edzőikre.

- Maximálisan elégedett vagyok sportolóink teljesítményével. A város levonta a megfelelő tanulságokat a pekingi olimpia után. Oda kell figyelnünk azokra a sportokra, amelyektől komoly helyezéseket, netán érmeket remélünk, ezeket a jövőben komolyabban kell támogatnunk. Ezért javaslatot teszek a sportbizottságnak, hogy dolgozzanak ki egy olyan szisztémát, amely megteremti az anyagi stabilitást a következő, londoni olimpiára. - tette hozzá.

Ezek után Varga Tamás kért szót, aki Pekingben személyesen szurkolt a vasiaknak. Azt mondta, ezeket az eredményeket helyén kell kezelni, és biztos benne, hogy mindenki a maximumot hozta ki magából.

A Dobó SE olimpiai negyedik kalapácsvetője, Pars Krisztián már a jövőbe tekint, azt mondta, sajnálja ugyan, hogy nem sikerült érmet szereznie Kínában, de mostantól már a jövő évi világbajnokságra és a 2012-es, londoni olimpiára készül.

Fazekas Róbert, a Haladás VSE olimpiai nyolcadik diszkoszvetője köszönetét fejezte ki klubjának és az önkormányzatnak, hiszen, mint mondta, nélkülük nem sikerült volna a pekingi bravúr. Az atléta hozzátette, reméli, hogy a jövőben elkerülik a sérülések, és akkor bármi megtörténhet Berlinben világbajnokságon.

Olimpia sajtótájékoztató
Két generáció egymás mellett. Tekintse meg galériánkat!
sadness

A Haladás-Force szabadfogású birkózója, ifjabb Veréb István a sérült Hatos Gábor helyett indulhatott az ötkarikás játékokon. A 21 éves sportoló azt mondta, Ő minden tőle telhetőt megtett a siker érdekében, de ezúttal csak ennyire futotta.

Zárásként a Kovács László, illetve a két tréner, Vida József és Veréb István is megköszönte a városnak a segítséget. Egy dologban mindannyian egyetértettek, Londonban a pekinginél jóval több atléta és birkózó fogja képviselni Szombathelyt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport