Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hende Csaba elnököl, főz és eszik, Nemény András döntéseket hoz, Balázsy Péter csoportot szervez

Megnéztük, hogy Facebook-posztjaik alapján mit is csinálnak a vezető szombathelyi politikusok a járvány alatt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt tudjuk, hogy a politikusok, főleg, ha állami, önkormányzati tisztséget viselnek, a járvány alatt is dolgoznak. Nekik az a munkájuk, hogy megoldják a jelentkező problémákat, nekünk meg az, hogy megnézzük, mit és hogyan is csinálnak.

Mivel most, aki teheti otthon van, ezért a szombathelyi politikusok Facebook-oldalait néztük meg, hogyan és mivel töltik ezeket a nem könnyű napokat.

Hende Csaba Fidesz-posztokat küld tovább, bevásárol, főz és eszik

Hende Csabával, Szombathely országgyűlési képviselőjével kezdjük a sort. Facebook-oldala tanúsága szerint március 23-án a parlament törvényalkotási bizottságát vezette, kedden az országház folyosóján fotózták le.

Kedd este aztán nekiállt főzni, ahogy írta, galuskát készített, hozzátette, hogy azt Vas megyében nokedlinak hívják. Szerdán el is árulta, hogy a felesége által főzött vörösboros marhapörkölthöz kellett a hógaluska, és meg is mutatta, ahogyan eszik. És azt is amikor idős hozzátartozójának bevásárolt.

Hende Csaba egyébként lelkesen posztolja tovább a Fidesz politikai üzeneteit, válogatás nélkül, oldalának bő kétharmadát ezek a posztok teszik ki.


Nemény András intézkedik és szervez

Szombathely polgármestere keményen dolgozik, ami nem meglepő, hiszen a veszélyhelyzet és a különleges jogrend miatt minden döntést neki kell meghoznia. Facebook-oldalán sorra teszi közzé videóit, ezekben beszámol a meghozott és a tervezett lépésekről. Ezek közül az utolsóban, kedden, a vállalkozásokat érintő döntésekről beszélt.

Hétfőn még szerkesztőségünkbe járt egy podcast „Az információhiány pusztító tud lenni” - Nemény András a koronavírus elleni harc szombathelyi frontvonaláról 2020. March 23. 15:13 erejéig, utolsó saját posztjában, kedden annak örült, hogy a hivatalban jól halad az ingyenesen kiosztandó maszkok csomagolása.


Balázsy Péter csoportot szervez és az otthonmaradásra buzdít

Nemény volt ellenfele, a Fidesz volt szombathelyi polgármester-jelöltje is aktív, a megyei önkormányzat jegyzőjeként neki is dolgoznia kell.

A múlt hét elején egy Facebook.csoportot hoztak létre, ami a járvány elleni küzdelmet és a rászorulók megsegítését tűzte ki célul.

Amúgy az otthon maradásra buzdít posztjaiban, és beszámol a csoport munkájáról.


Szombathely alpolgármesterei is a védekezéssel vannak elfoglalva

László Győző ritkábban posztol , utoljára kedden jelentlezett, és a maszkok csomagolásáról küldött képeket.

Hétfőn pedig a koronavírussal kapcsolatban hívható telefonszámokat tette közzé.


Horváth Attila is az önkormányzat által készítetett maszkokról posztol folyamatosan. Szerdán például arra hívta fel a figyelmet, hogy választókerületében, Oladon csütörtök estefelé kezdik kihordani a maszkokat.


Horváth Soma a város hivatalos Facebook-oldalának posztjait osztja tovább, ő is foglalkozik a maszkokkal. Mint a kultúráért (is) felelős alpolgármester megosztotta az Agora felhívását is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra