Szombathelyi szállal: Svájcban bujkál az elítélt magyar pedofil

Az alpesi ország nem adja ki az állampolgárait.

Kétéves szökése során Svájcba menekült egy most 86 éves magyar férfi, akit 2021-ben azért vettek őrizetbe, mert szexuális erőszakot követett el 12 év alatti személy sérelmére.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A Telex szerint Dancsecs István 2018-ban találkozott egy nővel, akivel élettársi kapcsolatot létesített. Az év során a nő Vas vármegyei házában, majd Svájcban élt vele, mivel a férfinek ottani állampolgársága is volt.

A vádirat szerint, amikor Magyarországon tartózkodtak, a nő két kiskorú unokája náluk töltötte a hétvégéket, és Dancsecs többször meztelenre vetkőzött, valamint a kiskorúakat szexuálisan zaklatta.

2021-ben őrizetbe vették, de nem tartóztatták le, a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el számára. 2022 februárjában a felügyeletet meghosszabbították, ám Dancsecs márciusban Svájcba szökött.

A bíróság 2022. május 3-án nemzetközi, május 13-án pedig európai elfogatóparancsot adott ki ellene, de Svájc nem adja ki a saját állampolgárait.

A Szombathelyi Törvényszék januárban 7 év fegyházra ítélte Dancsecset, két rendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és fogolyszökés vétsége miatt. Az ítélet nem jogerős, mivel Dancsecs és védője enyhítésért fellebbeztek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek