„Szájer éppen ebbe bukott bele, nem?” – szombathelyiek az alkotmánymódosításról

Több erősen vitatott kijelentéssel is gazdagodott Magyarország alaptörvénye, ezekről kértük ki a szombathelyiek véleményét.

Az Országgyűlés kedden fogadta el az alaptörvény kilencedik módosítását, Megszavazta az oszággyűlés az alaptörvény módosítását 2020. December 15. 12:27 mely így kiegészült többek közt Szájer József honatyánk mélyről jövő meggyőződésével, miszerint az apa férfi, az anya nő.

Az alaptörvény kiegészült továbbá azzal, hogy csak házaspárok fogadhatnak örökbe gyereket. Gulyás Gergely szerint ez a módosítás a gyerekek érdekeit szolgálja, szóval elvileg minden rendben, de mi azért erről is kikértük a szombathelyiek véleményét.

És ha már a gyerekek érdekei: Az alaptörvény kiegészült egy elég kacifántos mondattal, miszerint „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”

Arra is megkértük a járókelőket, hogy segítsenek nekünk értelmezni ezt a mondatot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet