Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyre jönnek hétvégén a legjobb magyar sportlövők

Kétnapos lövészverseny lesz, immár harmadszorra.

December 11-én és 12-én rendezik meg Szombathelyen a Sportlövő Országos és Nemzeti Bajnokságot, a Haladás Munkacsarnokban. Szombathely egyébként 2019-ben adott helyet első ízben sportlövő versenynek és a korábbi események sikerének köszönhetően idén ismét Vas megye székhelye ad otthont az egyik legnépesebb mezőnyöket felvonultató versenynek, a nemzeti OB-nak.

2019-ben Szlovákia, 2020-ban Lengyelország volt a vendég, idén pedig Szlovénia nemzeti együttesével mérheti össze tudását a nyolc főből álló magyar válogatott – mondta a pénteki szombathelyi sajtótájékoztatón a Magyar Sportlövők Szövetségének kommunikációs igazgatója, Molnár László.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője; Tóth Kálmán sportbizottsági elnök; Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára és Molnár László, a Magyar Sportlövők Szövetségének kommunikációs vezetője.
Józing Antal

Most hétvégén a magyar sportlövők legjobbjai, válogatottak, állnak lőállásba a győzelemért. Szombaton lesz a Magyarország – Szlovénia válogatott találkozó, délelőtt 10 órakor kezdődik az első félidő, 14 órakor pedig a második félidő, ami körülbelül 16 óráig tart majd. Vasárnap pedig az országos bajnokságban mérettetik meg magukat a sportolók az utánpótlástól a senior korosztályig.

A Magyar Sportlövők Szövetsége kiváló munkakapcsolatot ápol a szlovén szövetséggel, nagy örömükre szolgált, hogy a rendkívül zsúfolt decemberi időszakban tovább erősíthetik az együttműködést és a barátságot. A válogatottak 8-8 fővel indulnak – árulták el.

Íme a menetrend:

December 11. (szombat) Magyarország – Szlovénia Nemzetközi csapatverseny 10:00-19:00

A két csapat összetétele a következő:

HUN

 • férfi puska: Hammerl Soma, Török Ferenc
 • női puska: Tarr Vivien, Dénes Eszter
 • férfi pisztoly: Tátrai Miklós, Szemán Dávid
 • női pisztoly: Major Veronika, Jákó Miriam
 • Edzők: Győrik Csaba, Deme Zoltán
 • SLO

 • férfi puska: Robert Markoja, Blaž Lužar
 • női puska: Klavdija Jerovšek, Sonja Benčina
 • férfi pisztoly: Sebastjan Kordiš, Mario Hološ
 • női pisztoly: Anja Prezelj, Jagoda Tkalec
 • Csapatvezető: Andreja Vlah
 • Edző: Andraž Tekavčič
 • Józing Antal

  December 12. (vasárnap) MSSZ 10m Nemzeti versenyszámok országos bajnoksága 10:00-18:00

  Vasárnap a magyar bajnokságban 403 fő indul, 10m légpuska és 10m légpisztoly fegyvernemben. Férfiak és nők is vegyesen, ifjúságitól senior korosztályig.

  2020-ban egyébként ez a szám 293 volt, azaz csaknem 30 százalékos növekedés tapasztalható a nevezések számában – tudtuk meg.

  Józing Antal

  Várják a nézőket is

  A versenyre várják a nézőket is, nincs belépődíj sem, ellenben szigorú járványügyi óvintézkedések vannak. Kötelező például a távolságtartás és a maszkviselés is beltéren, a versenyzők a lőállásban levehetik. Lesznek kézfertőtlenítő állomások is, kérik, hogy ezeket is rendszeresen használja mindenki.

  A mérkőzéseket egyébként élőben lehet követni a Magyar Sportlövők Szövetségének YouTube-csatornáján és honlapján is.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  (X)