Szombathelyre jönnek hétvégén a legjobb magyar sportlövők

Kétnapos lövészverseny lesz, immár harmadszorra.

December 11-én és 12-én rendezik meg Szombathelyen a Sportlövő Országos és Nemzeti Bajnokságot, a Haladás Munkacsarnokban. Szombathely egyébként 2019-ben adott helyet első ízben sportlövő versenynek és a korábbi események sikerének köszönhetően idén ismét Vas megye székhelye ad otthont az egyik legnépesebb mezőnyöket felvonultató versenynek, a nemzeti OB-nak.

2019-ben Szlovákia, 2020-ban Lengyelország volt a vendég, idén pedig Szlovénia nemzeti együttesével mérheti össze tudását a nyolc főből álló magyar válogatott – mondta a pénteki szombathelyi sajtótájékoztatón a Magyar Sportlövők Szövetségének kommunikációs igazgatója, Molnár László.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője; Tóth Kálmán sportbizottsági elnök; Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára és Molnár László, a Magyar Sportlövők Szövetségének kommunikációs vezetője.
Józing Antal

Most hétvégén a magyar sportlövők legjobbjai, válogatottak, állnak lőállásba a győzelemért. Szombaton lesz a Magyarország – Szlovénia válogatott találkozó, délelőtt 10 órakor kezdődik az első félidő, 14 órakor pedig a második félidő, ami körülbelül 16 óráig tart majd. Vasárnap pedig az országos bajnokságban mérettetik meg magukat a sportolók az utánpótlástól a senior korosztályig.

A Magyar Sportlövők Szövetsége kiváló munkakapcsolatot ápol a szlovén szövetséggel, nagy örömükre szolgált, hogy a rendkívül zsúfolt decemberi időszakban tovább erősíthetik az együttműködést és a barátságot. A válogatottak 8-8 fővel indulnak – árulták el.

Íme a menetrend:

December 11. (szombat) Magyarország – Szlovénia Nemzetközi csapatverseny 10:00-19:00

A két csapat összetétele a következő:

HUN

 • férfi puska: Hammerl Soma, Török Ferenc
 • női puska: Tarr Vivien, Dénes Eszter
 • férfi pisztoly: Tátrai Miklós, Szemán Dávid
 • női pisztoly: Major Veronika, Jákó Miriam
 • Edzők: Győrik Csaba, Deme Zoltán
 • SLO

 • férfi puska: Robert Markoja, Blaž Lužar
 • női puska: Klavdija Jerovšek, Sonja Benčina
 • férfi pisztoly: Sebastjan Kordiš, Mario Hološ
 • női pisztoly: Anja Prezelj, Jagoda Tkalec
 • Csapatvezető: Andreja Vlah
 • Edző: Andraž Tekavčič
 • Józing Antal

  December 12. (vasárnap) MSSZ 10m Nemzeti versenyszámok országos bajnoksága 10:00-18:00

  Vasárnap a magyar bajnokságban 403 fő indul, 10m légpuska és 10m légpisztoly fegyvernemben. Férfiak és nők is vegyesen, ifjúságitól senior korosztályig.

  2020-ban egyébként ez a szám 293 volt, azaz csaknem 30 százalékos növekedés tapasztalható a nevezések számában – tudtuk meg.

  Józing Antal

  Várják a nézőket is

  A versenyre várják a nézőket is, nincs belépődíj sem, ellenben szigorú járványügyi óvintézkedések vannak. Kötelező például a távolságtartás és a maszkviselés is beltéren, a versenyzők a lőállásban levehetik. Lesznek kézfertőtlenítő állomások is, kérik, hogy ezeket is rendszeresen használja mindenki.

  A mérkőzéseket egyébként élőben lehet követni a Magyar Sportlövők Szövetségének YouTube-csatornáján és honlapján is.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  (X)