Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombaton mindenkinek becsengetnek

A Down Egyesület a hétvégén tartja szombathelyi programzáró gáláját.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 4-én, szombaton tartja évzáró gáláját a Down Egyesület a szombathelyi MMIK-ban, ahol a felhőtlen vidámság mellett izgalmas produkciókkal várnak minket a projektben résztvevő gyerekek és pedagógusok.

YouTube
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az idei évben lehetőség nyílt arra, hogy az országban már ismert és működő "Mindenkinek becsengettek!" Szombathelyen is elinduljon. Az Aranyhíd EGYMI mellett a város hat általános iskolája és egy óvodája is részt vett a projektben, melyhez 2013-ban már az Alma Együttes is csatlakozott. A zenekar a "Mutasd meg!" című dallal egyben a program indulóját alkotta meg, melyhez videoklip is készült – természetesen a részt vevő gyerkőcök közreműködésével.

A "Mindenkinek becsengettek!" egy tíz hetes program, mely során tíz értelmi lemaradással élő kisgyermeket kísérnek szakemberek többségi óvodákba, illetve iskolákba. A legfőbb cél, hogy e két társadalmi szegmens találkozzon és az együtt eltöltött idő alatt játszva ismerjék meg egymást. A tíz hetes közös munka gyümölcse pedig egy-egy produkció, melyet a gyerekek a gálán mutathatnak be társaiknak.

A módszernek köszönhetően szinte észrevétlenül kerül közel egymáshoz fogyatékkal élő és tipikusan fejlődő gyermek, s általuk a résztvevő pedagógusok és szülők is megoszthatják tapasztalataikat, függetlenül attól, hogy milyen képességű gyermekeket nevelnek. A szervezők azért is tartják fontosnak a korai integrációt, mert óvodás- és kisiskolás korban alakíthatjuk ki az előítéletektől mentes, esélyegyenlőségen alapuló magatartást és gondolkodást, ami úgy tűnik, még manapság sem magától értetődő.

Az egyesület gáláját június 4-én, 14:00-tól tartja a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban, ahol a jó hangulatról a részt vevő gyermekek és pedagógusaik gondoskodnak majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés