Szombaton nyugaton már beütött a hidegfront, az Alföldön viszont még tombolt a hőség

Kőszegi Kendig-csúcs, kontra Tiszakürt.

Feltámadó északi szél jelezte már reggel a hidegfront érkezését a Dunántúlra. Az erős, néhol viharos szél kezdetben melegítette az északnyugati tájakat, hisz megszüntette az inverziós légrétegeződést, helyette turbulenssé vált a légkör, emiatt a magasban lévő enyhébb levegő le tudott keveredni a felszín közelébe - írja az Időkép .

Hőmérséklet-térkép
idokep.hu

Hamar fordult a kocka, hisz az Alföldön az erőteljes melegedés miatt hamar 30 fok fölé emelkedett a hőmérséklet, délután pedig már 36-39 fok közötti értékeket mutattak a hőmérők. A Dunántúl nyugati felén eközben jelentősen lehűlt a levegő, kellemes 25 fok közelébe. A Kőszegi-hegységben pedig 20 fok alá is benéztünk. Ebből adódóan tetemes, 20 fokot meghaladó hőmérséklet-különbség alakult ki a forró Alföld és a hűvösebb Nyugat-Dunántúl között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás