Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szőrminek is bejött a vesedialízis Szombathelyen

Újabb sikersztori a Szombathelyi Állatkórházból.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemrég írtunk egy Eisenstadtban élő pár 7 hónapos macskájáról, Lujziról, aki komoly veseelégtelenséggel küzdött. Szombathelyen azonban Dr. Varjú Gábor és csapata vesedialízissel kezelte, aminek hála meggyógyult.

Most pedig egy újabb sikeres kezelést is maguk mögött tudhatnak a Szombathelyi Állatkórház munkatársai. November elsején ugyanis ismét távolról, ezúttal Békéscsabáról kereste meg őket a kétségbeesett Judit és párja a nem mindennapi eljárás miatt.

Ő Szőrmi.
Nyugat.hu

5 éves kutyájuk, Szőrmi ugyanis most októberben hirtelen nem volt már önmaga. Az állatorvosuk úgy gondolta, hogy méhgyulladása van, mert még nem fialt, ezért adott neki antibiotikumot és azt mondta, ha nem javul az állapota, menjenek vissza. És sajnos nem történt változás, ezért a következő látogatásukkor teljes vérképet csinált az orvos és kiderült, hogy a kutyus súlyos veseelégtelenséggel küzd és nem kecsegtették túl sok jóval a gazdikat. Mindössze 1% esélyt adtak a kutyusnak a túlélésre és az altatást tanácsolta.

Juditék azonban nem voltak hajlandóak lemondani kedvencükről, ezért kikérték a másik helyi állatorvos véleményét is, aki mesélt nekik a vesedialízisről és Szombathelyre irányította őket. Azonnal fel is hívták Varjú Gábort és elmondtak neki mindent, majd kocsiba is pattantak, hogy nekilássanak a kezelésnek. Miután megvizsgálták Szőrmit, rögtön be is ültették azt a bizonyos csövet a hasába, amin keresztül a dializáló folyadékot a hasüregébe kellett juttatni.

Így zajlott a kezelés.
Nyugat.hu

A kezelés szerencsére ezúttal is eredményes volt. Igaz, sokat kellett küzdeniük a gazdiknak, de mindent megtettek azért, hogy kedvencük újra olyan életvidám legyen, mint azelőtt. Kezdetben naponta négyszer cserélték a dializáló folyadékot, majd először háromra, aztán végül kettőre csökkentették. Közben pedig a véreredmények egyre jobbak és jobbak lettek, a doktor úr tanácsára pedig november végén abba is hagyták a vesedialízist.A katéter még egy hétig a kutyusban maradt, hátha mégis szükség lesz rá, de szerencsére tényleg sikeres volt a kezelés, ezért december első hetében ki is operálták belőle.

Nyugat.hu

Szombaton egyébként még utoljára visszajöttek Szombathelyre, hogy elhozzák a megmaradt 5 zacskó dializáló folyadékot és a műtétnél használt csipeszeket, valamint személyesen is meg akarták hálálni az állatkórház dolgozóinak kitartó munkáját.

Megmentette a kutyánkat. Azóta szerencsére üzemszerűen működik. Mármint a kutya. Hál' istennek olyan, mint azelőtt volt. Úgyhogy tényleg, maximálisan hálásak vagyunk mindhárom doktorúrnak, hogy egyáltalán megadták ezt a lehetőséget. Mert hát mégiscsak a szívünkhöz nőtt így 5 év alatt Szőrmi

- mondta Judit, akitől egyébként azt is megtudtuk, hogy Szőrmi úgy tűrte az egész mizériát, mint egy igazi angyal. Jól tudta ugyanis, hogy szerető gazdái és az orvosok is csak segíteni akarnak neki.

Szombathelyi Állatkórház

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Újabb sikertörténet a Szombathelyi Állatkórházban: Ő Lujzi, a vesedialízisen átesett macska

Az Eisenstadtban élő pár 7 hónapos házimacskája, Lujzi komoly veseelégtelenséggel küzd, amire az elaltatás vagy a vesedialízis volt a megoldás.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés