Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Szova a levéltári belső parkolási káoszáról

És új olvasói fotót is kaptunk.

Gazdag, szép utóélete van annak az olvasói levélnek , amely a szombathelyi levéltári tömb parkolási és szemétszállítási gyakorlatára hívta fel a figyelmet, és amit mi is megnéztünk .

A szeméttel kapcsolatban akkor kaptunk egy hivatalos levelet a Szomhulltól (aláírás: SZOMHULL Nonprofit Kft.), amely egyrészt lapunk újságírói gyakorlatát kritizálja (részben jogosan, részben viszont, ahogy a népnyelv mondja, szükség törvényt bont), másrészt arról tájékoztat, hogy az írás megjelenése után a város azonnal megrendelte az illegális szemét elszállítását.

Időközben megérkezett a Szova válasza is a parkolással kapcsolatos kérdéseinkre.

Ezek szerint:

A szóban forgó belső udvarban a SZOVA Nonprofit Zrt. feladata a kijelölt fizető parkolóhelyeken álló gépjárművek érvényes díjfizetésének ellenőrzésére korlátozódik, a kérdések megválaszolásában társaságunk nem kompetens.

Újabb olvasói fotónk a levéltári belső különös parkolási gyakorlatáról
Olvasói fotó

Nemcsak azért lenne fontos a helyzet tisztázása, mert olvasónktól egy újabb fotót kaptunk a parkolási helyzetről, hanem azért is, mert a levéltári udvar parkolási- és szemétanomáliái jócskán túlmutatnak önmagukon.

A fotóhoz érkezett néhány figyelemreméltó mondat is:

Köszönöm, hogy megjelentették észrevételemet, mellékelten csatolok egy pillanatképet a rakodási területről "használat közben"... Valóban jogos vagy szabályos hogy cetliken kint lévő telefonszámokkal hívják egymást az ott dolgozók ha távozni szeretnének? Egyetlen észrevétel, mi történik tűzeset esetén vagy esetleg mentővel való megközelítés esetén? Azt gondolom ez közel sem szabályos. Következő kérdés, ahogy minden választási körzetnek megvan a maga képviselője, a választások idején egymást érték a látványos faültetések és hasonló "szívmelengető huncutságok", akkor az alapvető bennünket körülvevő tisztaság nem érdekel senkit sem, ebben nem kellene senkinek képviselni senkit, vagy nem hoz annyi szavazatot? Sajnos ez az állapot nem csak itt jellemző, általánosságban Szombathelyen mindenütt fellelhető. Gazdatlannak tűnik a város, pedig apró odafigyeléssel és megfelelő irányítással kezelhető helyzettel állunk szemben. Legfőképpen amit megtehetünk, hogy saját környezetünket ne szennyezzük. A hiba a saját "készülékünkben" de leginkább ott van.... Balázs

Frissítés:

Korábban - tévesen - azt írtuk a cikkben, hogy nem kaptuk meg közterület-felügyelet válaszait. A valóság az, hogy a cég már péntek délután megválaszolta a kérdéseinket, ami a mi szerkesztőségi rendszerünkben akadt el. Terjedelmi és tartalmi okok miatt a válaszokat külön publikáljuk, még a mai nap folyamán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra