Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szurkolói kórus: Illés Béla, tedd vissza a pénzt!

Hiába nyert a Haladás a hétvégén, a szurkolók nem látszottak felhőtlen boldognak. A hírek szerint a csőd szélén táncol a szombathelyi klub.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Hazai pályán magabiztosan nyert a Haladás 2019. March 30. 18:55 , a szombathelyi Haladás a hétvégén magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a Puskás Akadémia ellen.

Ráadásul a különböző beszámolók egyetértenek abban, hogy a csapat lelkesen és jól játszott, az eredmény megérdemelt volt.

A hét végén megérdemelten nyert a csapat, de az öröm messze nem felhőtlen
Kovács Dávid

Ugyanakkor nagy örömre nincs ok. A csapatnak ugyanis – köszönhetően az egész évi gyalázatos szereplésnek – már csak matematikai esélye van az első osztályban maradásra.

Így minden bizonnyal megvalósul az a több mint kínos forgatókönyv, hogy a szombathelyi csapat - a 16 milliárdos új stadionnal megtámogatva - a százéves jubileum évében a másodosztályban folytatja.

Már ez is súlyos kérdéseket vet fel, de a láthatáron ennél sötétebb felhők is tornyosulnak.

Sajtóhírek szerint Eladó a Haladás? 2019. March 27. 19:09 ugyanis árulják a klubot, és nem jókedvből: úgy tudni, több száz startozást halmoztak fel, és a bizonytalan pénzügyi helyzet miatt már a játékosok fizetése is csúszott.

A klub anyagi helyzetével foglalkozott a Magyar Nemzet . Ezek szerint a baj nagyon nagy, olyannyira, hogy az is lehet, a csapat nem kapja meg a jövő évi licencet, ami azt jelentené, nem is a másodosztályban, hanem a megyei bajnokságban kellene folytatni. Volt már erre példa, lásd Sopron vagy ETO FC.

Orbán Viktor látogatása a Szombathelyi Illés Akadémián 2012-ben. Ekkor még mindenki lelkes volt. De a politika, az élsport és a közpénzek összefonódásának ritkán van jó vége
Bonyhádi Zoltán

Jelenleg a szakma és a szurkolók is főként a fő tulajdonost, az Illés Bélához köthető Hallmill Kft-t okolják a kialakult helyzetét. Mondván – az államtól befolyó százmilliós támogatások ellenére – a cégnek soha nem volt elég pénze a csapat minőségi működtetésére; ugyanakkor többen nagyon jól megélnek belőle.

Feltehetően ennek szólt a szurkolói ritmus a szombati mérkőzésen:

Illés Béla, tedd vissza a pénzt!

.

Abban is egyetértés látszik kibontakozni, hogy az önkormányzat részéről stratégia hiba volt 2015-ben a többségi tulajdont átengedni Illés Béláéknak, mert így vajmi kevés lehetőség maradt az események befolyásolására.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a politika, az élsport és közpénzek összefonódásának hosszútávon csak ritkán van jó vége.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra