Vizsgálódnak Hegedűs Csaba ellen

91 hibát találtak az egykori olimpiai bajnok, Szombathely díszpolgára által vezetett birkózó szövetség gazdálkodásában. Lapinformációk szerint nem kapja életjáradékát, ami csak akkor lehetséges, ha összetűzésbe került a törvénnyel.

Hegedüs Csaba 1992 óta irányítja a Magyar Birkózó Szövetséget. München olimpiai bajnokának azóta több kihívója is akadt a posztért, de Hegedüs mindannyiszor megnyerte a választást.

Legutóbb Ritter Árpád szállt harcba a posztért. A Magyar Birkózóliga – ennek tagja Ritter – akkor közleményben jelezte, hogy szerintük miért van szükség váltásra.

– Hosszú évek óta érezzük, tapasztaljuk, és mára már sajnálatos tényként kell megállapítanunk: a birkózás egyre lejjebb csúszik a sportágak magyar rangsorában, ezzel párhuzamosan egyre távolabb kerül a világ élvonalától. Szakosztályaink elszegényedtek, edzőink a létminimum határán egyensúlyozva próbálnak mindent megtenni a felemelkedés érdekében – írták akkor.

Hegedüs a 2009-es Megyebálon
Tánczos Mihály

A szavazást azonban nagy arányban 78-42-re Hegedüs nyerte.

A Birkózóliga azonban nem törődött bele a „csata” elvesztésébe. Szövetségen kívüli, de mintegy belső ellenzékként működő szervezetként folytatta pályafutását.

És, hogy mi ennek a jelentősége? Ez a szervezet hozta nyilvánosságra annak a könyvvizsgálói jelentésnek az eredményét, mely szerint a dr. Kálmán Zoltán független könyvvizsgáló 91 pontban összegezte a szövetség pénzügyi gazdálkodásával kapcsolatos polémiákat.

A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy a szövetség gazdálkodásának áttekintése után nem derül ki például az, hogy, mikor és mit takarítottak 1 839 912 forintért, mi az a nem részletezett reklámügynöki tevékenység, amiért két és fél milliót fizettek. Miért kapott egy utazási iroda többször is milliókra rúgó előleget, hol van a végszámla, kiket és miért hívtak meg gálapartira? Továbbá milyen tanácsadás kerül 125 ezer forintba, és miért kellett – a bérleti díjon felül – 76 ezret fizetni a Sportaréna takarításáért, vagy éppen: hol van nyilvántartásba véve az a rajzfilm, amire majd négymillió forintot költöttek? – írja a Borsonline.hu.

A szövetség az esetet nem kommentálta, kommünikét ígértek válaszolva a feltett kérdésekre. Ez egyelőre nem áll a sajtó rendelkezésére.

Életjáradékot sem kap Hegedüs?

A liga tovább folytatta harcát Hegedüs ellen. Honlapjukon azt tudakolják, igaz-e, hogy a müncheni olimpia győztese valóban nem kapja életjáradékát. Farkas Péter „vadkenderes, Európát végig bujkáló” ügye óta tudjuk, ez csak akkor fordulhat elő, ha egy korábbi bajnoknak meggyűlik a baja a törvénnyel.

– A járadékommal kapcsolatos kérdés a magánéletem része, ezért arról nem nyilatkozom – mondta Hegedüs a Borsnak.

Molnár Zoltán MOB igazgató pedig az esetről nem nyilatkozhatott, mert mint mondta, az sértené egy sportoló személyiségi jogait.

Hegedüs Csaba Szombathely díszpolgára. Próbáltuk elérni, de nem tudtuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport