Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy szombathelyi fiatal nyerte az ezüstérmet az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen

Tamási Roland ezzel bezsebelte a gépi forgácsoló végzettséget is. Mint elmondta, a BPW-Hungária Kft. tanműhelyében tanulta ki a szakmáját, nélkülük nem jött volna össze a siker.

A vasi labdarúgóink mellett a tanulóinkra is büszkék lehetünk, hiszen Tamási Roland június 8-án a Parlamentben átvehette az ezüstérmet a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen nyújtott teljesítményéért. Roland az SZMSZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskolájában tanult gépi forgácsolónak, de azt mondta, a szakmát csak a BPW tanműhelyében tanulta ki igazán. Többek között erről is beszélgettünk az ország egyik legjobb tanulójával.

BPW - Tamási Roland
Roland büszkén mutatja nekünk az ezüstérmet - A képekre kattintva galéria nyílik
Garai Antal Atom

Egy kívülálló számára hogy tudnád bemutatni az SZKTV versenyt? Milyen feladatok vártak?

Legelőször egy írásbeli fordulón vettem részt, amit itt tartottak Szombathelyen. Sikerült elérnem a szükséges 60 százalékot, így továbbjutottam a második fordulóba, amit már Esztergomban rendeztek. Itt egy gyakorlati feladatot kaptam, egy alumíniumtengelyt kellett esztergálnom. Ez is jól sikerült, úgyhogy mehettem tovább a harmadik fordulóba, ami egy gyakorlati és egy elméleti részből állt. Ezen a megmérettetésen egy csapágylehúzót kellett maratnom és forgácsolnom, majd ezután jött a szóbeli rész. Végül Budapestre utaztam, az eredményhirdetésre. Ott tudtam meg, hogy második helyezett lettem.

Mennyire érezted nehéznek a feladatokat?

Maguk a feladatok nem voltak bonyolultak, találkoztam ilyenekkel már korábban is. Ami nehézséget okozott, az az volt, hogy számomra ismeretlen gépeken kellett dolgoznom, szóval éles helyzetben kellett megtanulnom a használatukat.

BPW - Bolla László, Tamási Roland és Kelemen József
A bal oldalon Bolla László gyakorlati oktató, középen Tamási Roland, a Szakma Sztárja, jobbra pedig Kelemen József, a műszaki képzőközpont vezetője
Garai Antal Atom

Mekkora segítség volt számodra az, amit a BPW-Hungária Kft.-nél tanultál?

Rengeteget segített, tulajdonképpen itt tanultam meg a szakmámat. 16 éves korom óta dolgozom a BPW-nél, hiszen duális képzésen vettem részt a Puskásban. A gyakorlati anyagokat viszont mind itt sajátítottam el.

Milyen érzés volt az, hogy az Országházban adták át a díjat? Az osztálytársaid hogy fogadták, hogy dobogós helyen végeztél?

Nagyon jó érzés volt, hogy a Parlamentben tartott ünnepségen vehettem át az ezüstérmet. Az osztálytársaim kicsit irigykedtek, amikor megtudták a hírt, hiszen így nem kellett szakmunkás vizsgát tennem, a díj mellé megkaptam a végzettségem is. A kis féltékenység ellenére nagyon büszkék voltak rám.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Mindenképpen szeretnék két év alatt érettségit szerezni, majd felsőfokon folytatni a tanulmányaimat. Gépészmérnöknek szeretnék majd tanulni valamelyik egyetemen.

BPW - Tamási Roland
Roland az egyik olyan gép mellett mesélt nekünk az SZKTV-ről, amin ő is tanult
Garai Antal Atom

Talán itt, Szombathelyen?

Igen-igen. Jelenleg a szombathelyi és a győri egyetem között vacillálok. Szerencsére még van két évem arra, hogy meghozzam a végleges döntést.

Mihez kezdesz majd a suli után? Esetleg gondolkodsz abban, hogy továbbra is a BPW-nél dolgozz?

Két évig még biztos, hogy az ő munkatársuk leszek, hiszen szerződés köt a céghez. Szeretnék továbbra is náluk dolgozni, és ha minden jól megy, az egyetem után már mérnökként jöhetek ide.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

(X)

Tovább az oldalra