Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csoportosan bántalmaztak egy tanárt a diákok Pesterzsébeten, megkérdeztük, Szombathelyen is van-e ennek veszélye

A pesterzsébeti esetről felkavaró videó készült.

Megdöbbentő esetről posztoltak még vasárnap videót a Facebookon. A felvétel egy pesterzsébeti középiskolában készült, ahol a diákok ordibálva fenyegetnek egy tanárt, majd fel is lökik.

A videó úgy kezdődik, hogy egy tizenéves diák egyre emeltebb hangon vitatkozik a tábla előtt a tanárral. A tanárt a padsorokból is gyalázzák, valaki azt kiabálja neki:

Kurva anyád!

Később többen is körbeállják, egyikük pedig fel is löki.

A helyzet további eldurvulását talán csak az gátolta meg, hogy közben kicsengettek.

A videót több mint kilencszázezren látták eddig, tizennyolcezren meg is osztották.

Szombathelyi középiskolai tanárokat kérdeztünk meg, hogy itt is történt-e hasonló eset, és van-e olyan hangulat az iskolákban, ami alapján bekövetkezhet, hogy a diákok szóban és tettel bántalmazzák tanárjukat.

Egyikük azt mondta, az iskolájukban elképzelhetetlennek tartja, hogy hasonló eset előforduljon, és kollégái sem számoltak be ilyenről. Persze, a gyerekek sokszor hangoskodnak, de olyanról nem hallott, hogy a tanár ellen fordultak volna.

Egy másik, szintén szakközépiskolában tanító pedagógus szerint mindenhol van egy-két nagyobb hangú, fegyelmezetlenebb diák, van, aki vissza is beszél a tanárnak. De olyat nem tud elképzelni, hogy a diákok csoportosan rátámadjanak a pedagógusra.

Nem lett volna szabad kitenni a Facebookra

Hozzátette, korábban tanított egy falu általános iskolájában, ott volt olyan, hogy egy haragos szülő berontott délután az iskolába, és jól láthatóan előre tervezetten megütötte a napközis tanárt. De ez egy szülő volt, a gyerekek ott is fegyelmezettek maradtak.

A harmadik pedagógus iskolájában sem fordult elő ilyen eset. Szerinte viszont a tanár is hibás, hogy hagyta elfajulni a dolgokat. De a diákok is hibásak, mert láthatóan próbálnak egymásra licitálni, hogy ki a legvagányabb köztük.

Azt mondta, ez egy szélsőséges eset, és valószínűleg gondolkodásbeli problémák is vannak a diákoknál. A tanári társadalom nincs ilyen esetre felkészülve, és csak ártott, hogy kikerült a Facebookra.

Azt viszont többen is megjegyezték, nem lehet előre megjósolni a diákok viselkedését.

Mi arra kérjük olvasóinkat, ha tudnak olyan esetről, amikor a diákok bántalmazták egyénileg vagy csoportosan a pedagógust, írják meg nekünk. Email: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra