Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanulóvezető előtt büntetőfékezett a Toyota Szombathelyen - videón mutatjuk

Jól látható, hogy a tanulóvezető egyetlen másodpercre sem hátráltatta a Toyota SUV vezetőjét a haladásban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy nagyon higgadt gépjárműoktató néhány másodpercébe nyerhetnek betekintést olvasóink. A felvétel tegnap készült a szombathelyi Rohonci úton és a Petőfi utcában. Nem csak a hangsávnak örülünk, de annak is, hogy első-hátsó kamera rögzítette az eseményeket, így nagyon pontosan felmérhető a közlekedési szituáció. A Toyota SUV vezetőjének reakciója ennek fényében teljesen érthetetlen. A tanulóvezető a belső sávba kanyarodott a Szűrcsapó utcából és dinamikusan haladt a Rohonci úton a Bartók körút kereszteződésig, ahol megállt a lámpánál.

Büntetőfékező Toyota
Tánczos Mihály

A Toyota ezután a külső sávban érkezett. A lámpa zöldre váltása után a tanuló teljesen normális ütemben indult, majd néhány másodperc múlva a Toyota szabályosan besorolt elé a külső sávból, de ahelyett hogy tovább hajtott volna az üres sávban, inkább - eddig tisztázatlan okból - szinte állóra fékeztette a tanulóautót. - Kettes... egyes...  - hallatszik a videón az oktató utasítása, miközben a Toyota először balra, majd jobbra indexel, de ez a metakommunikáció nehezen értelmezhető. Valószínűsíthetően azt jelenti, hogy "húzzál ki a külső sávba, Mazsola!"

Az oktató azonban teljesen higgadtan arra utasítja tanítványát, hogy maradjon az agresszor mögött. - Ezt most miért kaptam? Oktatás? Ötvennel mentem! - hallatszik a kormánynál ülő fiatal nő hangja és a videón is látszik, hogy teljesen normális tempóban haladt Szombathely belvárosában, senkit nem hátráltatott. (De a videón látottak akkor sem elfogadhatóak, ha a tanuló lassan haladt volna a járművel) Közben egy másik jármű a záróvonalon kanyarodott vissza előtte, ezért a tanulóautó kisorolt a külső sávba. Az eset csattanója: a következő piros lámpánál hosszan álltak a Toyota mögött, így tényleg értelmet nyert a büntetőfékező sofőr akciója. Vagyis pontosan semmi értelme sem volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés