A jobbikos Rig Lajos nyerte a tapolcai időközi választást

A Fidesz jelöltje 260 szavazattal szorult a második helyre, a baloldal jócskán lemaradt a küzdelemben.

A jobbikos Rig Lajos és a fideszes Fenyvesi Zoltán között nagy csatában dőlt el a választás, az MSZP-DK jelöltje, Pad Ferenc több mint tíz százalékkal maradt el a győztestől.

Rig Lajos (Jobbik)
index.hu

Az első helyen Rig Lajos (Jobbik) végzett 35,27 százalékkal, Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP) 34,38 százalékot ért el, Pad Ferenc (MSZP-DK) 26,27 százalékot szerzett. Ezzel a Jobbik története során megszerezte első egyéni választókerületi győzelmét, ráadásul a Dunántúlon, ahol korábban gyengébben teljesítettek.

Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP)
Nyugat.hu

A napközbeni részvételi adatokból már látszott Tapolca a legaktívabb az időközi választáson 2015. April 12. 14:11 , hogy az alapvetően jobbikosnak számító Tapolcán jóval magasabb volt a részvétel, mint a Fidesz-szimpatizáns Sümegen vagy a baloldali Ajkán. Ezt Ajka nagyobb lélekszáma Háromesélyes a tapolcai időközi választás 2015. April 10. 13:57 sem tudta ellensúlyozni.

Pad Ferenc (MSZP-DK)
nepszava.hu

A választókerületben Lasztovicza Jenő, tavaly megválasztott fideszes országgyűlési képviselő halála miatt Elhunyt Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselő 2015. January 08. 10:39 kellett időközi választási kiírni. Amikor kiírták a választást, még nagy tétje volt ennek a voksolásnak is, hiszen a Fidesz kétharmadának megmaradásáról volt szó, de ez február 22-én, Veszprémben eldőlt, amikor Kész Zoltán, a baloldal jelöltje fölényesen győzött.

Rengeteg jelölt regisztráltatta magát, összesen 22-en szerepeltek a szavazólapon, köztük sok független és több olyan is, akik minden időközin elindulnak, helyszíntől függetlenül. Igazi esélye azonban csak három jelöltnek volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet