Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tarr Bélát felháborítja, hogy a kormánysajtó az ő filmjével járatná le az SZFE-s egyetemfoglalókat

Közleményben tiltakozott.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közleményt jelentetett meg a Színház Online-on a legendás rendező, Tarr Béla. A művész az ellen tiltakozik, hogy az új, Vidnyánszky-féle kuratórium által rektorhelyettessé kinevezett Novák Emilt úgy mutatta be az Origo nevű kormányszócső, hogy közvetlenül vele hozták összefüggésbe.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Elmondása szerint habár dolgozott Novákkal a Werckmeister Harmoniák című filmen, az operatőr csak három napig volt a forgatáson, és az általa felvett jelenetek közül is csak egyet lehetett használni. Éppen ezért álságosnak tartja, hogy pont ezzel kapcsolatban hivatkoztak rá. Ezt írta közleményében:

"Mivel évek óta nem vagyok olvasója az Origónak, így csak ma jutott el hozzám az alábbi cikkük: https://www.origo.hu/filmklub/20201014-novak-emil.html Felháborított, hogy Novák Emil a Werckmeister Harmoniák operatőreként tünteti fel magát. Novák Emillel csak 3 napot forgattunk amiből sajnos csak egy jelenetet tudtunk használni az elkészült filmben. Menet közben világossá vált együttműködésünk lehetetlensége. Ennek okait az Ő maradék méltóságának védelmében nem részletezném. Ezúton szeretném világossá tenni, hogy a Werckmeister Harmóniák fő és meghatározó operatőre Medvigy Gábor volt. Ezt azért írtam le mert tiltakozom az ellen, hogy filmünket bármilyen vonatkozásban is felhasználják az SZFE megszállására."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés