„Most te leszel a nyomozó!” – nagyon menő lett társasjátékozni

Minden hónapban legalább egyszer játékkal telik meg a szombathelyi Savaria mozi aulája és kávézója. A felnőttek újra játszani szeretnének, de miért és mivel?

Mindenki emlékezetében bújik valahol egy asztaldöntögetős, sírásba torkolló társasjátékozás a családdal, vagy Activity-party a barátokkal, ahol a könnyek legalább a röhögéstől jönnek. A lényeg, hogy idővel megszépülő, vicces emlékek ezek.

Bagáry Attila azonban nem hagyja megfakulni őket, hónapról-hónapra vár mindenkit, felnőttet, gyermeket egy nagyon jó élményre. A szombathelyi Broadway Club Café ad helyet ezeknek az esteknek, az asztalfoglalás pedig erősen ajánlott, ugyanis nem csak a kávézó, és jó időben a terasz, de a mozi aulája is telve van ilyenkor jó hangulatban játszó emberekkel.

Társasjáték est a Broadwayben
Kattintson a képre a galériához!
lutorkatalin

Itt a Monopoly meg a Gazdálkodj okosan rég elfelejtve. A piac legújabb játékait próbálhatjuk ki, ráadásul segítséggel, hiszen Attila bármelyik játékot szívesen ismerteti, próbakört is játszat, hogy az élmény később garantált legyen. A márciusi estre sok party-játékkal készült, ezek rövidebbek, pörgősek és nagyon szórakoztatók.

Az asztalról ilyenkor bárki viheti a játékokat, csupán a saját és a kipróbálandó játék nevét kell felírnia. A nagy kedvencek itt sorakoznak most is: Attila elhozta többek közt a "cica, pizza, taco, gida, sajt" nevű játékot, de a Fedőnevek és az Imagine is itt van a Crime Zone mellett. A Nottingham bíráját már egy asztaltársaságnál látjuk, így olyan játékot keresünk, ami számunkra ismeretlen, de könnyen tanulható. Az Eladlak! kis dobozával ülünk le, Attila máris jön, segít. A próbakörnél már szinte értjük is, hogyan kell licitálnunk különböző értékű ingatlanokra, élesben pedig foggal-körömmel küzdünk, hogy a végén a leggazdagabbak lehessünk.

Társasjáték est a Broadwayben
Társasjáték est a Broadwayben
lutorkatalin

Két kör után úgy döntünk, még egy játék belefér: a szintén ismeretlen Szimat nyomozót próbáljuk ki, Attila kétféle játékszabályt is ismer, így mindkettőt lejátsszuk egyszer-egyszer. A játék nagy előnye, hogy beszélgetni kell a társaiddal, és mivel nem csak ismerősök ültünk az asztalnál, így izgalmas volt idegen emberek asszociációit, új nézőpontjait is megismerni. "Ezek a kapcsolódások a legfontosabbak - mondja Attila, megpihenve az asztalunknál -, hiszen az elmúlt években barátságok születtek ezeken az esteken. Azóta több társaságról tudok, hogy játszanak otthon is együtt."

Társasjáték est a Broadwayben
Társasjáték est a Broadwayben
lutorkatalin

A játék egyébként képes lerombolni minden generációs különbséget: itt kicsiktől a nagyokig bárki egy asztalhoz ülhet, és megtalálhatja a mindenki számára megfelelő stratégiai, logikai, vagy reflex-játékot.

A képekre kattintva galéria nyílik!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű