Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kerekeire állították a házfalnak ütköző cefreszállítót Halogyon – lakhatatlan az épület egyik szobája

Daru és kamionmentő segítségével állították a kerekeire azt a tartályautót, ami egy érkező személyautó elől húzódott a megsüllyedő padkára, majd egy tömésháznak ütközött.

A balesetről reggel már beszámoltunk Cefreszállító ütötte ki ház falát a Vas megyei Halogyon - lakhatatlanná vált az épület 2021. December 01. 08:56 . A tartályautót 11 órára sikerült a kerekeire állítani. Jelenleg áramszünet van több halogyi utcában.

Csak az utcafronti fal tégla - súlyosan megrongálódott a tömésház Halogyon
TM/Nyugat.hu

Beszéltünk a házigazdával, aki 7 órára ment dolgozni a közeli önkormányzat épületéhez. A baleset néhány perccel később történt. A férfi ágyára vakolat hullott.

A mennyezet is megrepedt a halogyi házban
TM/Nyugat.hu

A házban egy fiatal pár aludt, ők a csattanásra és robajra ébredtek.

Vakolat hullott a bútorokra - tartályautó csapódott a ház falának
TM/Nyugat.hu

A tömésház utcafronti fala téglából van, a tartályautó elmozdította ezt a falat. Emiatt az utcafronti szobát lakhatatlannak minősítették, de később még statikus vizsgálja meg az épületet.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

A házigazda elmondta, hogy a tartályautó kiemelése után az egész házat áramtalanítani akarja a szolgáltató, mivel az első szobát életveszélyesnek minősítették.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

Az áramszolgáltató részéről az hangzott el, hogy ha összedől az épületrész, áram alatt lévő vezetékekekkel, az komoly gondot okozhat.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

A rossz anyagi körülmények között élő férfi egyelőre nem tudja, hova tudna menni, mindenképpen segítségre lesz szüksége.

Lentiből érkezett kamionmentő
TM/Nyugat.hu

Falubeli ismerősei már délelőtt azzal ugratták, hogy mennyi cefrét sikerült begyűjtenie? Csak nevetett a kérdéseken, de az idő előrehaladtával egyre borúsabb lett a kedve

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

Beszéltünk a tartályautót vezető férfival is, aki megerősítette, hogy egy érkező személyautó elől húzódott a padkára. Azt mondta, hogy megítélése szerint a másik jármű nem húzódott le eléggé, de nem zárja ki, hogy ő is komoly hibát vétett azzal, hogy a padkára hajtott.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

Elmondta, hogy a másik autó is megállt, amikor a sofőr észlelte, hogy balesetet szenvedett a tartályautó. A gépkocsi vezetője segített megkeresni a boruláskor eltűnt mobiltelefonját.

Megsüllyedt a padka, házfalnak csapódott a tartályautó Halogyon
TM/Nyugat.hu

Az áramszolgáltató megkezdte a hiba elhárítását. Egy oszlopot már a műszaki mentéshez is ki kellett emelniük. A sérült tartályautót dél előtt néhány perccel vontatta el a Lentiből érkezett kamionmentő.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló