Tavaly augusztus óta áll a szombathelyi Aréna Óvoda felújítása

Neki sem kezdtek a korszerűsítésnek. Drágábban tudnák csak átépíteni, mint amennyi pénz van rá.

Elsőként 2016-ban került szóba Bővítenék a szombathelyi Aréna Óvodát 2016. February 22. 18:11 , hogy bővítenék Szombathely egyik legnagyobb óvodáját az Arénát. Az intézménybe akkor 240 gyerek járt, ám ennél több ovist is beírattak volna, ha lett volna elég hely számukra.

Az óvoda bejárata
Szilágyi József / telefonos fotó

Az épületet elsősorban ezért akarták bővíteni és korszerűsíteni. A tervek már akkor készen voltak, amelyek megvalósítására közel 240 millió forint állt rendelkezése.

Az óvodát aztán idén ősszel már nem is nyitották ki. A gyerekeket átköltöztették a Petőfi utcába, a Püspöki iskola régi épületébe.

Az iskolát pedig a kicsik méreteire szabták át, már amennyire tudták. Áthelyezték a mosdókat és a wc-ket, a tornatermemből pedig étkezőt alakítottak ki. Az iskola udvarát játékokkal tették barátságosabbá.

A szándék ugyan dicsérendő, de ez az épület még is csak nyomokban volt annyira ovisbarát, mint az Aréna utcai ingatlan. Úgy tudjuk jó pár szülő át is vitte a gyerekét másik óvodába.

Az ajtó zárva van, az óvoda felújításnak azonban még nem álltak neki
Szilágyi József / telefonos fotó

Bár az ovit már tavaly augusztusban bezárták , annak felújítására a közbeszerzés csak október 13-án került fel a város honlapjára.

Hogy azóta mi történt az Illés Károlytól, a felújításért felelős szombathelyi alpolgármestertől próbáltuk megtudni, ám hiába hívtuk többször is, Illés pár csöngés után egyszerűen kinyomta a telefont. Vissza pedig nem hívott minket.

Máshol kellett hát utána néznünk a közbeszerzésnek. A pályázatot hat óvoda felújítására írták ki. Az Aréna mellett, a Gazdag Erzsi, a Benczúr, a Szivárvány, a Vadvirág és a Mesevár szerepelt egy pályázatban. Január 25-én járt le az első közbeszerzési pályázati határidő, a hatból összesen két óvodánál a Vadvirágnál és a Gazdag Erzsinél volt eredményes a pályázat.

Ilyen szép kertet kellett otthagyniuk a gyerekenek.
Szilágyi József / telefonos fotó

Az Arénánál két ok miatt volt eredménytelen a kiírás. Egyrészt csupán egyetlen kivitelező adott be pályázatot. Másrészt pedig a rendelkezésre álló kerethez képest dupla annyi költségvetést adtak be, az építő 430 millió forintra becsülte a munka összegét.

Most új közbeszerzési eljárást írtak ki, amelynek határideje májusban jár le.

Megkérdeztük az óvoda fenntartóját a GAMESZT. Az hivatal azt mondta, hogy szinte biztos, hogy a 2018/2019-es tanévet is a Petőfi utcában fogja megkezdeni az óvoda.

De megpróbálnak faragni az óvoda átépítésének költségein is, azzal, hogy új terveket készíttet a város a Gáspár Mérnöki Irodával. Kerestük az irodát, hogy mi kerül ki a tervekből, ám többszöri hívásunk ellenére sem sikerült beszélnünk az illetékessel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet