Tavaly több mint 70-szer bántalmaztak postásokat

Szolnokon egy autóból gumilövedékkel lőttek meg egy kézbesítőt

Egyre erőszakosabbak az emberek a postai dolgozókkal, ezért a Magyar Posta több intézkedést is bevezetett, és bűnmegelőzési kommunikációs kampányt indít – írja az MTI.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Tavaly több mint 70 erőszakos eset, fenyegetés vagy garázdaság történt, a bántalmazásokat leginkább a postát kézbesítők ellen követték el.

Idén februárban Szolnokon egy autóból gumilövedékkel lőttek meg egy kézbesítőt, majd a támadók elhajtottak.

Az ügyben a Magyar Posta feljelentést tett, már folyamatban van a rendőrségi nyomozás.

A Magyar Posta hangsúlyozta: a kézbesítők közfeladatot ellátó személyek, ezért az ellenük elkövetett bűncselekmény szigorú büntetést von maga után. A rendőrség járőrei és a polgárőrök is kiemelt figyelmet fordítanak a kézbesítőkre és a posták környékére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek