Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ez a 7 kép mindent elárul arról, micsoda technológiai fejlődésen ment át az emberiség alig pár év alatt

Itt van például a még egészen fiatalosan vigyorgó Bill Gates Microsoft-vezér két évtizeddel ezelőttről, azon büszkélkedve, hogy egyetlen ilyen szupermenő CD-re annyi cucc fér, mint amennyi infót leírtak az alatta magasodó papírhalmokra. Nos, ma már létezik olyan korong, ami ezer terrabájtnyi adatot is bír tárolni (ez 170 ezer HD felbontású mozifilmet jelent).

Nyugat.hu

Ezen a fotón az ötvenes évek közepén járunk, és épp kipakolnak egy 5 megabájtos (!!!!!) merevlemezt (!!!) egy platóról, amit az IBM-től rendeltek. Csak összehasonlításképp: erre a cuccra ma egyetlenegy iPhone-os mobilfotó férne csak el. Max kettő.

Nyugat.hu

Mi történik ma az interneten egy perc leforgása alatt? Hát 2,4 millió keresés a Google-ben, 150 millió elküldött e-mail, 38 ezer Instagram-poszt, és több mint 700 ezren lépnek be a Facebookba. És akkor most szorozzuk ezt fel akár egy órára, vagy egy teljes napra. Döbbenetes, ésszel fel nem fogható számok jönnek ki.

Nyugat.hu

Egy kedves kis különbség 1993 és 2013 között.

Nyugat.hu

És ugyanez kicsit másképpen, nem az eszközhasználatot, hanem a memóriakártyák befogadóképességét illetően. Bele sem merünk gondolni, mi lesz még újabb tíz év múlva!

Nyugat.hu

Ebbe is kemény belegondolni: az Apollo-11 legénységét a Hold felszínére juttató számítógép 1969-ben kisebb teljesítményre volt képes, mint amennyire egy jobbfajta, matekórákra kitalált számológép . Vagy egy butább okostelefon.

Nyugat.hu

A Plútót is kicsit másképp tudjuk már látni a távcsöveinkkel.

Nyugat.hu

(via ScienceAlert )

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra