Így lőtte ki a TEK mesterlövésze a felhevült palackokat Ikerváron és Meggyeskovácsiban

Nem csak a lövéseket mutatjuk meg, de eláruljuk azt is, mi okozhatta a műhelyben keletkezett tüzet, és hogy mennyit segített a szomszéd, aki nem csak a fejét vakarta, amikor meglátta az első lángnyelveket.

Két felhevült gázpalack kilövéséhez kérte a rendőrség segítségét a katasztrófavédelem 2022. június 19-én. Ikerváron és Meggyeskovácsiban is kiégett egy melléképület, Két tűz rövid időn belül Ikerváron és Meggyeskovácsiban June 19. 14:04 ezekből hozták ki a sárvári tűzoltók a palackokat. A helyszínre a TEK mesterlövésze érkezett.

TM/Nyugat.hu

A területet rendőrök és polgárőrök biztosították. A környék lezárása után megbizonyosodtak arról, hogy a leadandó lövések irányában senki sem tartózkodik, majd a mesterlövész kilőtte a palackokat.

Kollégánk videójában jól látszik, hogy a TEK munkatársa nem csak úgy találomra eresztett bele hét-hét lövést a palackokba. A végeredmény magáért beszél.

TM/Nyugat.hu

A sárvári tűzoltók Ikervárra vonultak először és éppen befejezték az oltást, amikor jelzés érkezett a szomszéd településről, Meggyeskovácsiból is. Így most azt is megmutatjuk olvasóinknak, milyen az, amikor káreset helyszínén éri az újabb riasztás a tűzoltókat.

Őszinte válasz

Meggyeskovácsiban kollégánk beszélt a kiégett melléképület tulajdonosával, akinek sikerült meglepnie őt a válaszával.

Van sejtése, mi okozhatta a tüzet?

Igen. Valószínűleg cigaretta.

Ki cigarettázott?

Én…

Sok eset után általánosságban elmondhatjuk, hogy ilyenkor általában az „okozó” letagadja a dolgot, azt mondja, hogy fogalma sincs, mi történhetett. A meggyeskovácsi férfi azonban elmondta, hogy neki attól nem lesz jobb, ha hazudik.

Felelevenítette, hogy bent cigarettázott a műhelyben, ahol felszerelt fém csikktartó is van. Egy rövid időre kiment az épületből a cigarettája nélkül és bement a főépületbe. Itt hallotta meg, hogy a szomszéd kiabál: „Tűz van! Ég a műhely!”

TM/Nyugat.hu

„Azonnal kiszaladtam és láttam a lángokat az ajtó mellett. Leakasztottam a locsolótömlőt, hogy azzal kezdem oltani a tüzet, de addigra a műhelyben lévő csatlakozó már elolvadt. Ekkor megpróbáltam kinyitni az ajtót, de elviselhetetlenül forró volt, ahogyan az az ujjbegyeimen jól látszik” – mondta.

TM/Nyugat.hu

A férfi ezután egy kis porral oltót hozott, ami a pár másodperces működésével semmire nem volt elég.

„A tűzoltók kiérkezése örökkévalóságnak tűnt, pedig valójában nagyon gyorsan ideértek. De addig csak nézni tudtam, hogyan vesznek oda a gépek és az épület. Próbáltam szólni a másik szomszédnak is, hogy nagy baj van, de nem volt otthon. A tűzoltóknak köszönhetően a tűz nem terjedt át a műhely melletti épületekre. Hálás vagyok ezért” – árulta el.

TM/Nyugat.hu

„A parázsló cigaretta közelében talán olajos rongy lehetett, mert előtte dolgoztam. Valószínűleg az gyulladhatott meg. Legyen ez tanulság másoknak is, égő cigarettát soha ne hagyjanak sehol, még akkor sem, ha csak rövid időre mennek valahová” – tette hozzá.

TM/Nyugat.hu

Kollégánk beszélt a szomszéddal is, aki éppen kerítésoszlopokat állított a kertjében. A férfi onnan látta meg a lángnyelveket a műhely ajtajában.

TM/Nyugat.hu

„Azonnal kiabáltam a feleségemnek, hogy hívja a tűzoltókat és elindultam a szomszédomhoz. Nem mertem szaladni, mert van egy nagytermetű kaukázusi juhászkutyája, de kiabáltam, hogy jöjjön, mert tűz van. Ezután visszamentem a házba a saját tűzoltókészülékemért. Nem gondoltam, hogy csak ilyen rövid ideig működik. Emiatt most elhatároztam, hogy vásárolok egy 6 kilogrammos tűzoltó készüléket, amit úgy helyezek el, hogy könnyen hozzáférhető legyen” – mondta a szomszéd, akinek a gyors helyzetfelismerése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a közeli épületekre nem terjedt át a tűz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló