Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Terrorelhárítók vették körbe a brit nemzetközi iskolát Budán

A gyerekek biztonságban vannak, egy részüket átmenekítették a közeli Kiscelli Múzeumba, a többiekért elmentek a szüleik. Egy diák állítólag eltűnt.

Az első hírek szerint bombariadó van az óbudai brit nemzetközi iskolánál. Az index egy szemtanúra hivatkozva azt írja, a Kiscelli közben lévő brit iskolánál történhetett valami, mert sok a rendőrautó, és géppisztolyos TEK-esek is vannak a helyszínen.

Index / Molnár Zsolt

Az Indexnek később egy másik olvasó is azt mondta, hogy lezárták a környéket, állítólag mesterlövészeket is látni. A lapnak ezt írta az egyik diák:

Úgy kezdődött, hogy fél kilenc körül megszólalt a tűzjelző, akkor protokoll szerint mindenki kivonult a sportpályára, 15-20 perccel később informáltak minket, hogy jött egy hívás arról, hogy bomba van az iskolában. Megjöttek a rendőrök, kivágták a kerítést, és az alsósokat kimenekítették a múzeumba, minket egy 10 perccel később elvittek a tornaterembe, ahol másfél órát töltöttünk. Később kiengedték azokat, akiknek a szülei ott voltak, de csak kisebb csoportokban. A szemben lévő házak tetején is TEK-esek voltak, az iskola előtt kb. 15 TEK-es állhatott, az utca tele rendőrökkel. Civil autós TEK-esekkel is.

Index / Molnár Zsolt

A lap is úgy tudja, hogy az iskola több mint 300 tanulóját a közeli Kiscelli Múzeumba menekítették át. Egy, a múzeumban dolgozó forrásuk szerint fél 10-kor vitték át a gyerekeket az iskolából a múzeumba, ahol múzeumpedagógusok foglalkoztak velük addig, amíg a szüleik nem mentek értük. A Hír Tv szerint az iskolába főleg diplomaták gyerekei járnak, akik közül egy diák eltűnt.

Egy másik szemtanú szerint nem az iskola kapott hívást arról, hogy bomba van az épületben, hanem a közeli építkezésen találtak valamit. Az Indexnek azt írta, hogy

a gyerekeket a rendőrök adják át a szüleiknek, miután azok igazolták magukat. A gyerekeket és a szülőket a kerítés megbontásával nyitott kijáraton engedték el úgy, hogy egyesével átvizsgáltak mindenkit

.

A BKK közlése szerint lezárták a III., Bécsi úttól felfelé a Kiscelli utca–Kolostor út útvonalat, a Kiscelli közt, a Remetehegyi út, a Kolostor út, a Folyondár utca és a Mátyáshegyi út egy-egy szakaszát, mert tűzszerészek dolgoznak. A lezárás járatokat nem érint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra