Télen lehet, hogy porciózni kell a gázt Európában

Ha az oroszok senkinek nem szállítanak, a Nemzetközi Energiaügynökség ügyvezetője szerint sor kerülhet erre.

Közel az idő, hogy porciózni kell a földgázt Európában - írja a Nemzetközi Energiaügynökség jelzése alapján a vg.hu . A jelzésben az is szerepel, hogy fel kell rá készülni, hogy télen Oroszország leállítja a földgázszállítást nyugati irányba.

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) ügyvezető igazgatója szerint a tél közeledtével egyre érthetőbb az orosz szándék erre.

Szerinte az európai országok vészintézkedései - például a régi szénerőművek újraindítása - indokoltak voltak, arról szóltak, hogy legyen energia egyáltalán télire. Birol szerint az atomerőművek is menekülőutat jelentenek a gázínségben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek