Teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben felfutni 419 lépcsőn

Embert próbáló versenyen vettek részt a Vas megyei tűzoltók.

A csütörtöki kedvező időjárás egyenesen hívogatta azt a közel 150 versenyzőt, akik részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon. A versenyben hét Vas megyei tűzoltó állt rajthoz - közölte a Vas megyei katasztrófavédelem.

A két év kihagyás után ismét megrendezett népszerű, országos bajnokságon Belügyminisztérium állománya mellett, a civil lakosság is versenyezhetett.

Számos megyéből érkeztek versenyzők Tatabányára, hogy megméretessék magukat a versenyen.

VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokság
Vas Megyei Katasztófavédelem

A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt.

Elsőként a teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben versenyzők futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya több, mint húsz kilogrammot tesz ki.

Őket a sportfelszerelésben indulók követték.

A rendezvény balesetmentesen zajlott. Noha óriási megpróbáltatás volt védőfelszerelésben, vagy sportruházatban is felfutni a célig, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van.

VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokság
Vas Megyei Katasztófavédelem

Az első hat helyezett oklevéllel, a dobogósok éremmel és trófeával is gazdagodtak, amelyet Szunyog Zoltán tű. ezredes igazgató nyújtott át a versenyzőknek. A nagy küzdelemben néhány versenyző különdíjjal tért haza, amelyet a BioTechUSA képviseletében Tajthy Hanna fitneszmodell nyújtott át.

Vas megyei eredmények

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében induló versenyzők előkelő helyezésekkel térhettek haza.

Tűzoltó védőruhás női kategóriában Kádárné Beke Gabriella tű. hadnagy, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség főelőadója a második helyen ért célba, aki a serleg mellett a BioTechUSA különdíját is átvehette.

VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokság
Kattintson a képre a galériához
Vas Megyei Katasztófavédelem

Férfi kategóriában, a védőruhás versenyzők között 18-30 évesek korosztályában Tóth Huba , a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagja ötödik, Bognár Dávid , a Kőszegszerdahelyi ÖTPE tagja tizenhetedik, míg Faller Tamás , a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója huszonnyolcadik lett.

Férfi kategóriában, védőruhások között, a 31-40 évesek korosztályában Mersich Miklós , a Kőszegszerdahelyi ÖTPE tűzoltója nyolcadik, míg Nagy Zoltán tű. őrmester, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója tizennegyedik helyet szerezte meg. A férfiak mezőnyében, sportfelszerelésben teljesítette a távot Vass Ferenc tű. főtörzsőrmester, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója, aki a tizedik helyen ért célba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek