Szombathelyé lett a Vas Megyei Temetkezési Vállalat

A céget a 2012-es nagy államosításkor vette el az állam a megyei önkormányzattól, most a városnak adják vissza.

A Vas Megyei Temetkezési Vállalat korábban a megyei tanácsé,a rendszerváltás után a megyei önkormányzaté lett, és így is működött 2012-ig. Amikor a megyei önkormányzatok kiüresítése és a nagy államosítások hevében ezt is elvette az állam.

Az első csereingatlan nem tetszett az államnak

Aztán, éppúgy, mint mint több kulturális intézmény (MMIK, szimfonikus zenekar, stb.) esetében kiderült, hogy nem igazán akarják működtetni. Ráadásul a szombathelyi önkormányzat bejelentette rá az igényét, ami logikus lépés volt. Nem is kellett sokat várni a döntésre, meg is kapta a város, de a temetői vagyonért és a Ferenczy utcai főépületért a kormány másik ingatlant kért cserébe.

A Szily János utca 42. nem kellett az államnak
GA

A város a Szily János u. 42. szám alatti épületet ajánlotta fel, ahová a a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségét akarta elhelyezni az állam. De aztán megnézték az épületet, és kijelentették, hogy az nem alkalmas erre a célra. (Az ingatlant egyébként már második körben hirdeti meg eladásra a város, bruttó 91 millióért.)

Így az önkormányzat a Petőfi Sándor u. 14. szám alatti volt kollégiumot ajánlotta cserére, amit az állam el is fogadott, ezzel a Vas Megyei Temetkezési Vállalat, a temetői vagyonnal és a központi irodaházzal együtt az önkormányzaté lett.

Csak egy maradhat

Amivel legjobban talán a vállalat igazgatója járt, Kiskos Ferenc marad a posztján, ráadásul az eddigi bruttó 478.800 forintos bérét bruttó 600.000 forintra emelik fel, igazítva azt az önkormányzati cégek ügyvezetőinek béréhez.

A központi épület is a városé lett
Mészáros Zsolt

Felügyelőbizottságot viszont újat választottak, pontosabban megbízták ezzel a feladattal a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. felügyelőbizottságának tagjait, Kántás Zoltánt, Vörös Lajost és Szuhai Viktort. Ők nem kapnak ezért juttatást, ugyanis egy természetes személy csak egy felügyelőbizottsági tagságért kaphat tiszteletdíjat.

És tettek még egy, logikus intézkedést. A Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. nevéből kitörölték a

temetkezési

szót. A cég eddig sem végzett ilyen tevékenységet, a 2010-es megalapításakor terveztek ezzel, de semmi nem lett belőle. És most már nem is lesz, hiszen a városnak van már egy temetkezési cége.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet