Templomokat fosztogatott, rongált és lopott

A Soproni Járási Ügyészség indítványozta egy 43 éves férfi letartóztatását, aki egy éjszaka alatt öt templomba próbált betörni.

A munkanélküli, hajléktalan férfi 2023 szeptemberében, Sopron környékén egy éjszaka alatt öt templomot próbált meg feltörni. Elsőre két kistelepülés templomába próbált meg betörni, de nem járt sikerrel.

Továbbment egy másik faluba, ahol már fel tudta feszíteni a templom ajtaját, ott kutatott is, és megrongált két mozgásérzékelőt. Innen nem tudott eltulajdonítani semmit, de okozott legalább ötvenezer forintnyi kárt.

Folytatta útját, egy újabb település templomába jutott be úgy, hogy az ablakot befeszítette. A kihelyezett perselyeket felfeszítette, ezekből a készpénzt elvitte. Közel ötvenezer forintot zsákmányolt, de a rongálással legalább százezer forintnyi kárt is okozott.

Az éjszaka még nem ért véget, amikor egy másik település templomát is meglátogatta, betörte az ablakot, az adománygyűjtésre szolgáló szekrényperselyt felfeszítette, egy másik perselyt pedig a talált kulccsal kinyitott. A lopással húszezer forint, a rongálással közel százezer forint kárt okozott.

A többszörös, különös visszaesőnek minősülő elkövetőt többszörösen minősülő lopás vétségével gyanúsítja a hatóság, az elkövetett cselekmény akár négy év hat hónapig terjedő szabadságvesztés büntetéssel is büntethető - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Az ügyészség indítványozta a terhelt letartóztatását, és a Soproni Járásbíróság el is rendelte a kényszerintézkedést. A nyomozást a Soproni Rendőrkapitányság folytatja.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek