Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tényleg el lehet bliccelni a megyematricát Szombathelytől Hegyfaluig az M86-oson?

Az a városi legenda terjed, hogy egy jó 30 kilométeres szakaszt ingyen használhatunk. De mi az igazság?

Már nem egyszer hallottam szombathelyi sofőröktől, hogy mivel Szombathelyről indulva Hegyfalu után, a domb alján van az M86-os első matricaellenőrző kapuja, így simán lehet pályadíj fizetése nélkül autókázni addig. Nem kell tehát fölöslegesen forintokat kiadni, ha mondjuk Sárvárra akar leruccanni a család egy fürdőzésre - elvileg.

Megkerestük hát az ellenőrzőkapukat és a matrica rendszert üzemeltető Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-ét, hogy mi is a helyzet? Tényleg lehet bliccelni. Ha hiszik, ha nem:

Nem!

Bármennyire tűnhet kijátszhatónak a rendszer, vaéójában nem az
Tánczos Mihály

Az érintett szakaszon valóban Szelesténél található az első ellenőrző portál - írja Török Szabolcs kommunikációs vezető. Szeretném felhívni a figyelmet azonban, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ellenőrzési rendszerének csak az egyik elemét képezik a fix ellenőrző kapuk, a másik két fontos elemét a mobil adatgyűjtő egységek, valamint a megállításos ellenőrzést végző mobil csoportos egységek jelentik, amelyek a díjköteles úthálózat bármely pontján felbukkanhatnak.

Annak ütemtervét, hogy ezek az egységek mikor és hol ellenőriznek, a forgalmi jellemzők és az úthasználati szokások alapján állítják össze munkatársaink. Ezt figyelembe véve senkinek sem tanácsoljuk, hogy az M86-os vagy bármely egyéb díjköteles utat érvényes e-matrica nélkül vegye igénybe.

A fentiekkel kapcsolatban szeretném felhívni a figyelmét cégünk egyik folyamatban lévő fejlesztésére, amelynek segítségével menet közben, mozgó járművel is ellenőrizni lehet az úthasználati jogosultságok meglétét. A NÚSZ több járművel is kísérleteket folytat, és az eddigi tapasztalatok biztatóak, így jó esély van arra, hogy az új ellenőrzési eszközt élesben is hamarosan bevetjük. - tette hozzá a szakember.

Tényleg, tényleg nem lehet bliccelni az M86-oson, vagy csak igen nagy szerencsével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra