Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tényleg tanult a brit elitakadémián Orbán Gáspár, de nem tudni ki fizette a 37 milliós tandíjat

A Honvédelmi Minisztérium megerősítette, hogy Orbán Gáspár volt a brit elitakadémia egyik magyarja.

"Megerősítjük, hogy a három magyar állampolgár közül az egyik személy a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár volt. Ugyanakkor cáfoljuk, hogy a képzésen résztvevők HM ösztöndíjasként vettek volna részt" – válaszolta szerdán a Honvédelmi Minisztérium a hvg.hu közérdekű adatigénylésére, ezzel megerősítve, hogy Orbán Viktor miniszterelnök fia volt az egyik magyar diák a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) nevű brit katonai elitiskolában.

Először a Telex írt erről, a Népszavára hivatkozva egészen pontosan azt, hogy Orbán Gáspár a minisztérium ösztöndíjasaként, tehát közpénzből tanulhatott a brit akadémián. Ami azért fontos, mert a kurzus díja fejenként 93 ezer font, azaz több mint 37 millió forint. A minisztérium viszont ezt cáfolta, azt ugyanakkor nem árulta el, hogy ha nem a minisztérium, akkor ki fizette a kormányfő fiának külföldi tanulmányait.

A kiválasztás kapcsán a HM jelezte, hogy a jelentkezésre a szolgálati út betartásával, az állományilletékes parancsnok felterjesztése alapján, az adott szakterületért felelős szerv (szakmai felelős) jóváhagyásával kerülhet sor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra